2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Hatan haltak meg egy oroszországi gázrobbanásban

Hír TV

2017. november 11., szombat 08:10, frissítve: szombat 11:22

Az áldozatok között három gyermek és két nő is van. Két személyt még mindig keresnek, feltételezések szerint a romok alatt rekedtek.

A kereszteződésben várakozó autós kamerája rögzítette a robbanást a nyolcemeletes panelházban csütörtök este. Az oroszországi Izsevszkben lévő épület sarokrésze egy pillanat alatt leomlott. Az előzetes vizsgálatok szerint gázrobbanás történt az egyik alsó lakásban.

A tűzoltók egész éjjel keresték az áldozatokat a romok között. Nyolc lakás teljesen megsemmisült, 28-an éltek ott. Az orosz rendkívüli helyzetek minisztere az Uráltól nyugatra fekvő régió vezetőjével együtt ígért segítséget a lakóknak. Elővigyázatosságból mindenkit kiköltöztettek, átmenetileg ideiglenes szálláson helyezik el őket.

„Ne aggódjanak, természetesen senkit nem hagyunk az utcán, kényelmes helyre hisszük önöket. Minden szükséges segítséget megadunk. A legfontosabb, hogy ne aggódjanak. Ha orvosi segítségre van szükségük, csak forduljanak hozzánk” – nyugtatta az embereket Alekszander Brjecsalov, Udmurtföld kormányzója.

Az áldozatok emlékére a hétvégén kétnapos gyászt tartanak az orosz hadiipari városban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!