2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Hatalmas bevételre számíthat Nagy-Britannia

Hír TV

2018. január 3., szerda 12:20

Félmilliárd fonthoz, vagyis 175 milliárd forinthoz juthat a brit gazdaság, köszönhetően a turizmus fellendülésének és a herceges-hercegnős szuveníreknek. És ez csak a legóvatosabb becslés.

Mindenki az új álompárra kíváncsi: Harry herceg és menyasszonya, Meghan sehová nem tud úgy menni, hogy ne jelenjenek meg a helyszínen fotósok és rajongók százai. Ez fokozottan igaz lesz az esküvőjükre, amit május 19-én rendeznek a Windsori kastélyban.

A város tárt karokkal várja a látogatókat, akiktől komoly bevételt remélnek a helyiek.

– Nagy megtiszteltetés és öröm, hogy az esküvőnek Windsor ad otthont. Mi vagyunk 1000 éve a monarchia otthona, a miénk a legrégebb óta folyamatosan lakott kastély. Az egész lakosság nagyon izgatott, nagyon várjuk az esküvőt, és reméljük, hogy javítja az idegenforgalmunkat. Windsorba már így is 7,5 millió turista látogat évente. Reméljük, ez a szám még tovább növekszik – mondta el John Lenton, Windsor polgármestere.

De nemcsak Windsor, egész Nagy-Britannia jelentősen profitálhat a királyi lagziból. A vendégéjszakák, éttermi bevételek és tematikus bulik mellett a szuvenírek is sok pénzt hozhatnak. Egyes számítások szerint legalább félmilliárd fontot, átszámítva 175 milliárd forintot.

– A királyi esküvő a legóvatosabb becslés szerint is 500 millió font bevételt jelent majd. 200 millió jöhet a turizmusból, a hotelektől. 150 millió azoktól az emberektől, akik partival ünneplik majd az eseményt. További 100 millió fontot ér a globális ingyenreklám Nagy-Britanniának. A maradék 50 millió fontot pedig pólókra, sapkákra, bögrékre, egyéb szuvenírekre költik majd az emberek, hogy legyen emlékük erről a nagyon népszerű esküvőről – fogalmazott David Haigh, a Brand Finance Üzleti Tanácsadó cég vezérigazgatója.

Viszonyítási alapul szolgálhat, hogy Vilmos hercegék 2011 áprilisi esküvőjének idején 350 ezerrel több turista érkezett Nagy-Britanniába, mint egy évvel korábban ugyanabban a hónapban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!