2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Harminc év után fogták el a maffiavezért

2015. május 27., szerda 10:40, frissítve: szerda 14:22

Brazíliában harminc év bujkálás után kaptak el egy olasz maffiafőnököt. A férfi a nápolyi Camorra egyik vezetője volt, húsz ember meggyilkolásáért ítélték életfogytiglani börtönre.

Pasquale Scotti a Nápoly környéki Camorra egyik vezetője volt. 1983-ban egy maffiaellenes rajtaütéskor súlyosan megsérült, ezután tartóztatták le. Kórházba szállították, vádalkut kötött, de 1984 karácsonyán megszökött. A nagyszabású hajtóvadászat ellenére sem tudták elkapni. Azóta nem tudták, hol van. Egészen mostanáig. Brazíliában családot alapított, a többi között ingatlanügynökséget működtetett. Akkor kapták el, amikor gyerekét vitte az iskolába. „Két brazil gyereke van, mindketten iskolások. Brazil üzletemberként élt, vállalkozásai voltak Recifében. De a szövetségi rendőrség gyanúja szerint több vállalkozását is Olaszországból származó pénzmosásból működtette” – mondta Valdecy Urquiza rendőrfőnök-helyettes.

Scotti álnéven rejtőzködött a dél-amerikai országban. A Francisco de Castro Visconti nevet használta. Végül az olasz rendőrség akadt a nyomára, amikor olasz szálakat keresett  brazíliai korrupciós ügyekben. „Pasquale Scotti letartóztatása Olaszország, de Brazília számára is az egyik legfontosabb eset. Ő ugyanis az egyik legveszélyesebb olasz szökevény, aki még mindig nincs börtönben” – mondta az Interpol olaszországi igazgatója.


Scottit távollétében húsz ember ellen elkövetett gyilkosságért, illegális fegyvertartásért és zsarolásért életfogytiglani börtönre ítélték. „Azután, hogy az olasz hatóságokat hivatalosan értesítettük, kilencven napjuk van arra, hogy a legfelsőbb bíróságtól kérjék a kiadatását” – tette hozzá a rendőrfőnök-helyettes.

Az elfogott maffiafőnököt egy szigorúan őrzött börtönbe szállították.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!