2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Gyásznap a csecsemővel lezuhant helikopter miatt

2015. március 15., vasárnap 12:00, frissítve: vasárnap 13:11

Nemzeti gyásznapot hirdetett vasárnapra a szerb kormány a szombati helikopter-baleset miatt. A légi jármű egy ötnapos csecsemőt szállított kórházba, amikor ismeretlen okból Belgrád közelében lezuhant. A fedélzeten tartózkodó hét ember életét veszítette.

A katonai légi jármű egy életveszélyben lévő csecsemőt szállított a szerb fővárosba, amikor a ködös időben eddig ismeretlen okból lezuhant egy Belgrád melletti repülőtéren. „Éjjel negyed 11-kor kétszer is megpróbált leszállni a helikopter a Nikola Tesla repülőtéren, de a rossz látási viszonyok miatt nem sikerült neki. Fél 11-kor megszakadt a kapcsolat a géppel, és megkezdtük az akciót, hogy megpróbáljuk megmenteni a missziót teljesítő hősöket” – közölte Predrag Bandic tábornok.

A mentőcsapatok azonban már tehetetlenek voltak: a fedélzeten lévő hét ember, köztük a beteg csecsemő, két egészségügyi dolgozó és a négyfős legénység életét veszítette. A Magyar Szó vajdasági lap szerint a helikopter az egyik legjobb volt, és a legénység is megfelelő tapasztalattal rendelkezett. „Ezek a katonák már több ezer ember életét megóvták árvizeknél, tűzvészeknél, hóviharokban. Sajnos most nem sikerült megmenteniük egy ötnapos csecsemő életét, és bevetés közben feláldozták az életüket” – mondta a szerb hadsereg egyik tisztje.

A tragédia pontos okait még vizsgálják. A szerb kormány vasárnapra nemzeti gyászt hirdetett.


A helikopter Dél-Szerbiában vette fel a légzési nehézséggel küzdő csecsemőt. Bevetésére volt szükség, mert a babát szállító mentőautó elakadt egy földcsuszamlás miatt.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!