2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szikla - lángok ölelésében 03:00

Gyakori a rühesség a „dzsungelben”, egy iskolát is elfoglaltak a menekültek

2015. augusztus 5., szerda 22:30

Gyakori a rühesség, a légúti megbetegedés és a zúzódásos sérülés a Calais-i menekülttáborban – mondta egy francia segélyszervezet illetékese. Párizsban az illegális bevándorlók elfoglaltak egy volt iskolát. Az önkormányzat nem seprűzi ki őket.

Dzsungelként emlegetik azt a sátortábort Calais közelében, ahol a menekültek meghúzták magukat. Majdnem ötezer afrikai és ázsiai vár arra, hogy kamionokra vagy vonatokra felkapaszkodva átjusson Nagy-Britanniába a La Manche csatorna alagútján. Egészségi állapotukat a Világ Orvosai nevű segélyszervezet ellenőrzi. „Egyre gyakrabban találkozunk sérülésekkel, amelyeket az átkelésre tett kísérletekkor szereznek, főleg az utóbbi két-három hétben. Sok problémát tapasztalunk a tábori élettel kapcsolatban, például rühesség, vagy más bőrbetegség, szemészeti problémák, és sok a légúti megbetegedés” – mondta a segélyszervezet regionális koordinátora.

Hozzátette: a migránsok egy része a korábbi traumák, a jelenlegi körülmények és a jövővel kapcsolatos szorongások miatt pszichológiai kezelésre is szorul.

Párizsban száz bevándorló foglalt el egy elhagyott iskolát, használatba vették a konyhát és a fürdőszobáit, a tantermekben pedig leterítették matracaikat. Nagyobb biztonságban érzik magukat, mint egy sátorban. „Nem megyünk ismét ki az utcára. Azt nem fogadjuk el. Itt vagyunk, és ha rendőröket küldenek ránk, erőszak és ilyesmi, mi itt vagyunk, és itt maradunk. Azok közé tartozom, akik azt mondják, hogy felmennek a legfelső emeletre és leugranak, ha a rendőrség idejön, hogy erőszakoskodjon” – mondta egy libériai menekült.


Az épület önkormányzati tulajdonban van. Az illetékes szóvivő szerint nem tervezik a bevándorlók kilakoltatását, és a jövevények mindaddig maradhatnak, amíg nem találnak számukra jobb megoldást.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!