2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Forradalmi futóversenyt rendeztek Újbudán

Hír TV

2017. október 22., vasárnap 16:24

A Fiatal Családosok Klubjának rendezvénye egyszerre hívja fel a figyelmet a mozgás fontosságára, és emlékeztet az ’56-os októberi eseményekre.

Ötödik éve szervezi az őszi futóversenyt a Fiatal Családosok Klubja az 1956-os események évfordulója környékére, megemlékezve egyúttal a szabadságharc hőseiről is.

„Jelképesen egy katona vezeti fel a mezőnyt, illetve mindenki kapott egy nemzeti színű karszalagot, ezzel szeretnénk a gyerekeknek megmutatni, hogy milyen fontos ünnepről van szó. A szülőket pedig arra buzdítjuk, hogy délután, este, a holnapi napon meséljenek minél többet a gyermekeknek, hogy mi történt pontosan 61 évvel ezelőtt és hogy az elődeink milyen nagy hőstetteket hajtottak végre, hogy kivívták Magyarország szabadságát” – emelte ki a Hír TV-nek nyilatkozva Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának alapítója, Újbuda alpolgármestere.

Gyerekek és szülők közösen melegítettek a megmérettetésre, rendszeres futók akadtak a szülők és a fiatalabbak között is. Bár korcsoportok szerint indították a versenyeket, több gyereket szülője kísért célba. A mára hagyománnyá vált futóversenyen évről évre többen vesznek részt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!