2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Sissi zsiráfjától a biodómig

Következik:

Híradó 12:00

Ferenc pápa: Hány asszony szomorú és magányos?

2015. július 7., kedd 12:31, frissítve: kedd 13:05

Ecuadorban 800 ezer hívővel együtt imádkozott a családokért Ferenc pápa. A katolikus egyházfőnek megválasztása óta a mostani a kilencedik, egyben leghosszabb apostoli útja. Összesen nyolc napot tölt három latin-amerikai országban.

Guayaquilban, Ecuador legnagyobb, több mint kétmilliós városában kezdte apostoli útjának programját a katolikus egyházfő. Először az Isteni Irgalmasságnak szentelt kegyhelyén Szűz Máriához imádkozott kétezer hívővel együtt.

Majd a kikötővárosban lévő Sámánok parkjában mutatta be első szabadtéri miséjét 800 ezer hívő előtt. Ferenc pápa arra kérte a híveket, imádkozzanak a családokért, találjanak megoldást az előttük álló nehézségekre és kihívásokra. Októberben a család kérdésével foglakozik a püspöki zsinat.

– Hány serdülő és fiatal érzi azt, hogy nem található szeretet és boldogság a családjában? Hány asszony szomorú és magányos, lepődik meg azon, amikor a szeretet elhagyja, elszáll az életükből? Hány idős érzi, hogy kihagyják a családi ünnepségekből, félredobva vágyakoznak egy kis szeretetért? – mondta a pápa, aki hozzátette, a család maga is egy kis egyház, otthoni egyház.

Később a helyi jezsuita közösséggel ebédelt, majd visszatért a fővárosba, ahol udvariassági látogatáson felkeresi a hívő katolikus Rafael Correa államfőt. Ferenc pápa keddi miséjére Quitóba kétmillió hívőt várnak. Ezután Bolíviában és Paraguayban folytatja nyolcnapos apostoli útját. Ezalatt 22 beszédet mond majd, amelyeknek témái között a szegények megsegítése, a kábítószer-kereskedelem elleni harc, valamint a környezetvédelem szerepel.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!