2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Híradó 12:00

Ferenc pápa: Az igazi keresztény, aki megtanult szolidaritást vállalni

2015. július 13., hétfő 10:25, frissítve: hétfő 10:42

Egymillió ember előtt tartott szentmisét a pápa a paraguayi fővárosban. Az eseményre több tízezren érkeztek a katolikus egyházfő szülőhazájából, a szomszédos Argentínából is. A katolikus egyházfő ezzel befejezte nyolcnapos dél-amerikai körútját és visszaindult Rómába.

A pápát dél-amerikai körútja végén a paraguayi elnök búcsúztatta az asuncióni repülőtéren, ahol több tízezren gyűltek össze. A katolikus egyházfő fárasztó nap után indult haza, indulás előtt még felkeresett egy szegénynegyedet és szentmisét tartott. A katolikus egyházfő fiatalokkal és püspökökkel is találkozott. Az ifjakat arra kérte, hogy gondoskodjanak azokról, akiknek kevésbé szerencsés sors jutott és a bűnözés vagy a korrupció útjára tévedtek. „Mondjuk meg ezeknek a gyerekeknek, hogy ott vagyunk a közelükben, nyújtjuk feléjük a kezünket és szolidaritásból segítünk nekik” – mondta Ferenc pápa.

A katolikus egyházfő az egymillió ember előtt tartott búcsúmiséjén is a segítőkészség fontosságát hangsúlyozta: arra hívta fel a figyelmet, hogy az az igazi keresztény, aki megtanult szolidaritást vállalni. „Jó észben tartani, hogy a Jézus által felkínált út válasz az ember legmélyebb szükségleteire. Mindannyiunkat azért teremtettek, hogy jóban legyünk Jézussal és szeressük embertársainkat” – mondta.

A pápa egy szegénynegyedben mondott beszédében is azt hangsúlyozta, hogy halott vagy hamis az a hit, amely nem a szolidaritásra épül. „Teljesen mindegy, hány vasárnapi szentmisén veszel részt, hogyha a szívedet nem tölti el a szolidaritás. Ha nem tudod, hogy mi történik a városban, amelyben élsz, akkor nagyon gyönge a hitet, vagy beteg vagy halott” – zárta gondolatait az egyházfő.


A pápa dél-amerikai útján a három legszegényebb országot kereste fel. Ecuadori, bolíviai és paraguayi látogatásával azt hangsúlyozta, hogy az elesettek szóvivője és hogy az egyház nyitva áll mindenki előtt.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!