2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Felrobbant egy emberekkel tömött benzinkút

2015. június 5., péntek 12:17, frissítve: péntek 14:38

Kilencven ember meghalt, amikor robbanás történt egy benzinkútnál Ghánában. A tragédia idején azért tartózkodtak sokan a töltőállomásnál, mert a szakadó eső elől kerestek menedéket. Az áldozatok közül sokan a felismerhetetlenségig összeégtek.

A ghánai Accra városában található töltőállomás és környéke egy felhőszakadás következményeként robbant fel, a beömlő vízzel ugyanis egy közeli tűzrakáshoz szivárgott az üzemanyag. A tűz egy közeli teherautó-parkolóban ütött ki, majd átterjedt a benzinkútra. Több lakóház is leégett, a tűzoltók csak sokórás munkával tudták megfékezni a lángokat.

A robbanás pillanatában a benzinkút tömve volt emberekkel, akik itt kerestek menedéket a vihar elől. „Miután sikerült elmenekülnöm, észrevettem, hogy valamilyen olaj volt a víz felszínén, benzin vagy ilyesmi. Biztos vagyok benne, hogy ez katalizátorként hatott az egészre, és berobbantotta a tüzet” – nyilatkozta egy túlélő.

Megfigyelők szerint a tragédia jól mutatja, hogy milyen sebezhető a város a viharokkal szemben. Az infrastruktúra és a csatornarendszer szegényes, és nem képes lépést tartani a lakosságszám növekedésével. A vihar idején nem jártak a buszok, a munkások nem tudtak hazajutni, és a benzinkútnál zsúfolódtak össze.

„Túl sok benzinkút van a városban, ahol emberek élnek. Túl sok van ezekből a töltőállomásokból, amelyeknél bármi megtörténhet” – véli egy helyi lakos.

A ghánai elnök szerint a robbanásnak és az áradásoknak összesen már 150 áldozata van. Emlékükre háromnapos gyászt tartanak a nyugat-afrikai országban.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!