2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Sissi zsiráfjától a biodómig

Következik:

Híradó 12:00

Félmillió dollárnyi készpénz volt a lezuhant gépen

2015. augusztus 17., hétfő 11:55, frissítve: hétfő 12:01

Megtalálták az eltűnt indonéz utasszállító roncsát. A belföldi járat Pápua tartomány nyugati részén zuhant le, 54 emberrel a fedélzetén. A hatóságok feltételezik, hogy a rossz idő okozhatta a balesetet. Az indonéz postaszolgálat közben közölte, hogy a gép mintegy félmillió dollárnak megfelelő készpénzt szállított a pápuai falvaknak.

Mintegy ötvenfős alakulat indult a Pápua tartományban lezuhant repülőgép felkutatására. A helyi Trigana Air Service belföldi járata vasárnap délután tűnt el a radarokról, fedélzetén ötvennégy emberrel. Helyi sajtóértesülések szerint az utasok mindegyike indonéz állampolgár. Négy gyerek és két csecsemő is volt köztük.

A tragédia pontos helyét már sikerült azonosítani. „Kiégett roncsot észleltünk a levegőből, de csak akkor tudunk biztosat mondani, ha leszálltunk” – tudatta Mohamad Aidi katonai parancsnok.

A szerencsétlenség egy hegyekkel övezett, nehezen megközelíthető területen történt. A BBC szerint a térségben nagyon nehéz navigálni, ráadásul vasárnap rossz időjárási körülmények uralkodtak, emiatt a repülő felkutatására küldött felderítőgépnek először vissza kellett fordulnia.

A Trigana Air Services 2007 óta biztonsági okok miatt ki van tiltva az Európai Unióból. A légitársaságnak tizennégy komoly balesete volt az elmúlt huszonnégy évben, és összesen tíz repülőjét veszítette el.

A most lezuhant gép 400 ezer euró értékű készpénzt is szállított a fedélzeten, amit a térség szegényei között akartak szétosztani.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!