2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Ez az eddigi legnagyobb hackertámadás Amerika ellen

2015. június 5., péntek 12:20, frissítve: péntek 12:55

Négymillió amerikai kormányzati alkalmazott adatait lopták el egy hackertámadás során. Washington szerint megint Kína küldte rájuk a behatolókat, Peking azonban cáfol.

Az eddigi legnagyobb hackertámadás érte az amerikai kormányzatot. Összesen négymillió volt és jelenlegi szövetségi alkalmazott személyes adatait lopták el a személyzeti hivatal rendszeréből. Az adatlopás az összes kormányzati szervezetet érintheti, akár a hírszerzést is. „Ezeknek az információknak az összegyűjtésével hatalmas adatbázisra tesznek szert, amelyet bármikor felhasználhatnak” – mondta egy amerikai biztonságtechnikai szakértő.

A személyzeti hivatal figyelmeztette a lehetséges áldozatokat: ellenőrizzék bankszámláikat, mert a behatolók visszaélhettek az adataikkal. Washington szerint nagyon nehéz kivédeni ezeket a támadásokat. „Valahányszor behatolást észlelünk, a szövetségi kormány lépéseket tesz a hatás enyhítésére, és fokozzuk a biztonsági intézkedéseket, de ez meglehetősen jelentős kihívás” – mondta Marie Harf, az Amerikai Külügyminisztérium szóvivője.

Az utóbbi években három hasonló támadás érte az amerikai kormányzati szervereket, ezekből kettőt Kínából indítottak. A washingtoni szenátus illetékes bizottsága szerint most is kínai hackerek voltak a behatolók – Peking tagadja a vádakat.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!