2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Budapest retró 2.

Következik:

Híradó 12:00

Évi 22 millió dollárból kutatott ufókat az amerikai védelmi minisztérium

Hír TV

2017. december 19., kedd 12:30, frissítve: kedd 12:45

Az öt évig tartó titkos program megvalósítása Harry Reid volt demokrata szenátor kérésének köszönhető, akinek ufók iránti rajongása régóta ismeretes. A program támogatói szerint minden lényeges bejelentést és ufóészlelést megvizsgáltak.

Furcsa felvételt hozott nyilvánosságra a New York Times. A képek még 2004-ben készültek, és a védelmi minisztérium most először ismerte el, hogy szervezett programmal, titokban vizsgálta a földön kívüli repülő tárgyak létezését évi 22 millió dollárból. A kutatás hivatalosan 2007-től 2012-től tartott, és csak azért állították le, mert másra kellett a pénz.

„Úgy vélem, hogy ez kötelező nemzetbiztonsági feladat, tisztába kell tennünk olyan dolgokat, amelyeket nem értünk” – mondta Luis Elizondo, a Pentagon ufókutató programjának korábbi igazgatója.

A program az akkori demokrata párti frakcióvezető, Harry Reid kezdeményezésére indult. A nevadai szenátor ismert volt ufórajongásáról. A program támogatói szerint minden lényeges bejelentést és ufóészlelést megvizsgáltak. Ugyanakkor a New York Times és a Politico című lapok kutatásai azt tárták fel, hogy a pénz egy része egy magánvállalkozásnak, a Bigelow Aerospace-nek ment. Robert Bigelow, a cég tulajdonosa és szintén nagy ufóhívő pedig a szenátor régi barátja volt. Az egyik civil szervezet szerint a pénz egy részéből Bigelow Reid politikai pályáját egyengette.

„Kutatási szerződéseket kapott a programból, ami rossz képet fest, és az senkinek nem jó. Nehéz elképzelni, hogy amikor olyasvalakit segített, aki létrehozatta a programot, az az adófizetők pénzének helyes felhasználása lett volna” – fogalmazott Ryan Alexander, az Adófizetők a Józan Észért nevű szervezet elnöke.

Megszólalt az ügyben a New York Times által nyilvánosságra hozott videót készítő vadászgép pilótája is.

„Véletlenszerűen mozog, északra, délre, keletre, nyugatra, csak véletlenszerűen. Megáll, a másik irányba megy. Mint ahogy egy helikopter teszi, de ez egy kicsit még kapkodóbb. Úgy néz ki, mint egy 40 láb hosszú tic-tac szárnyak nélkül” – részletezte a látottakat David Fravor.

A politizálástól az idén visszavonult Reid szenátor azt mondta, büszke a program megvalósulására, és azt kongresszusi munkája egyik legjobb részének nevezte. Szakértők azonban figyelmeztettek, attól még, hogy egy repülő tárgy azonosítatlan, korántsem biztos, hogy földönkívüli.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!