2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Az olasz futball magyar mesterei 11:00

Erős földrengés Oszakában, többen meghaltak

Hír TV

2018. június 18., hétfő 10:25

Erős, 6,1-es fokozatú földrengés rázta meg Oszakát és Japán nyugati felének más városait. A természeti csapásban két idős férfi és egy 9 éves kislány meghalt, több mint 200-an pedig megsérültek.

A húszmilliós lakosságú Oszakát és környékét 6,1-es erősségű földmozgás rázta meg a reggeli csúcsforgalomban.

„Reggel 7:48-kor hatos erősségű rengés történt, amelynek a központja Oszaka északi részén volt. A károk felmérése jelenleg is zajlik, de nagy pusztításról nem kaptunk hírt” – ismertette Suga Joshihide, a japán kormányfő kabinetfőnöke.

A vasutakról le kellett szállítani a munkába igyekvő embereket, kiterjedt áramkimaradások voltak, és elővigyázatosságból több mint százezer háztartásban zárta el a gázt a szolgáltató. A termelést is le kellett állítani a Panasonic és a Toyota több üzemében. A földrengésnek halálos áldozatai is vannak. Egy kilenc éves kislányra és egy 80 éves férfire is összedőlt fal omlott.

 „A kormány együttes erővel dolgozik az életek megmentésén az Oszakát és a régiót megrázó földrengés után” – mondta Abe Shinzo kormányfő.

Japánban gyakoriak a földmozgások. A 2011-ben történt kilences erősségű rengés és az azt követő szökőár tizennyolcezer ember halálát okozta.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!