2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Híradó 22:25

Erdőtűz pusztít Los Angeles gazdag negyedében

Hír TV

2017. december 7., csütörtök 21:52, frissítve: péntek 08:24

A milliárdos médiamogul Rupert Murdoch borászata is leégett a Los Angeles egyik leggazdagabb környékén pusztító erdőtűzben. Kalifornia államban már több mint 200 ezer embert telepítettek ki.

Rupert Murdoch milliárdos médiamogul borászata is leégett abban az erdőtűzben, amely Los Angeles városának leggazdagabb környékén tombol. A területen szerda reggel óta terjed a tűz. A környék 20-30 millió dollár értékű házaiból több is leégett. Olyan hírességek laknak itt, mint Beyoncé R&B énekes, vagy Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója.

„Megfeszítetten dolgozunk azon, hogy megfékezzük a tüzet. Mintegy 350 tűzoltó van a helyszínen” – mondta Peter Sanders, a Los Angeles-i tűzoltóság szóvivője.

Kalifornia állam déli részén egyszerre több tűzvész tombol, már több mint kétszázezer embert telepítettek ki. A nagy erejű széllökések miatt az oltás nagyon lassan halad.

Kaliforniában az ezredforduló óta a súlyos szárazság miatt egyre nagyobb kiterjedésű erdőtüzek tombolnak. Tavaly több mint kétezer négyzetkilométernyi terület égett le.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!