2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 13:00

Elnézést kért az apa, amiért rátámadt lányai molesztálójára

Hír TV

2018. február 3., szombat 12:56

Bocsánatot kért a bántalmazott amerikai tornászlányok édesapja, amiért rá akart rontani a válogatott korábbi sportorvosára a tárgyalóteremben. A bíróság végül nem szabott ki rá büntetést. A sportorvos gyakorlatilag életfogytiglani börtönbüntetését tölti, további hatvan áldozata tesz vallomást a zaklatási botrányban.

– Szeretném kérni, hogy a büntetés részeként kaphassak öt percet az öltözőben ezzel a démonnal.
– Nem, uram, nem tehetem.
– Igen vagy nem? Adna egy percet?
– Tudja, ezt nem tehetem, nem így működik az igazságügyi rendszerünk.

Ez a párbeszéd zajlott le három áldozat édesapja és a bíró között, amikor a férfi megpróbálta megtámadni a Larry Nassart, az amerikai tornászcsapat korábbi sportorvosát a Michigan állambeli bírósági teremben. A biztonságiak végül lefogták, leteperték, majd megbilincselték a férfit. Az édesapa később bocsánatot kért tettéért.

„Amikor meghallottam azokat a kijelentéseket, és ránéztem Lawrence Nassarra, aki rázta a fejét, elveszítettem a kontrollt. Nem javaslom senkinek, hogy ezt tegye. Nagyon megbántam, bocsánatot kérek, zavart voltam” – mondta Randall Margraves.

Ezután neki kellett a bíróság előtt megjelennie. „Nem vitatom, hogy szülőként, az áldozatok édesapjaként az elkövető felelősségre vonását szeretné. Engedje, hogy a jogrendszer tegye meg, és akkor megfelelő büntetés lesz”– mondta Janice Cunningham bíró, s végül nem szabott ki rá büntetést.

A női tornászcsapat sportorvosát már tavaly decemberben gyermekpornó-fényképek birtoklása miatt hatvan évig tartó börtönbüntetésre ítélték. A múlt héten pedig százhatvanöt év közötti börtönre ítélték, amiért 1998 és 2015 között 265 tinédzsert zaklatott. A mostani tárgyalássorozaton további 60 áldozata tesz vallomást.

„Arra használt fel engem és sokan másokat, hogy kielégítse pedofil vágyait, amikor még gyerekek voltunk. Elhitette velünk, hogy nincs választásunk, hogy ő csak segíthet rajtunk. Addig alázott bennünket, hogy féljünk bárkinek is elmondani. Nassar túl sok nőt bántott meg. Nagyon fontos, hogy soha többé ne tudjon bántalmazni senkit. Megérdemli, hogy nyomorult életét börtönben töltse le azért, amit velünk tett” – mondta Kaitlyn Basel, a zaklatás egyik áldozata.

Nassar áldozata volt Simone Biles tornász is, aki először a Twitter-oldalán számolt be a zaklatásról. A négyszeres olimpiai bajnok jelenleg is terápiára jár. A botrány miatt végül lemondott az Egyesült Államok tornaszövetségének összes vezetője, miután az ország olimpiai bizottsága minden kapcsolatát megszakította a sportszervezettel.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!