2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Eljegyezte barátnőjét Harry herceg

Hír TV

2017. november 27., hétfő 18:11

A brit királynő unokája, Harry herceg eljegyezte amerikai barátnőjét, Meghan Markle-t. A jegyespár most állt először a nyilvánosság elé vőlegényként és menyasszonyként.

A trón ötödik számú várományosa még korábban, titokban jegyezte el Meghan Markle amerikai színésznőt. De a szigetországban sokan emlékeznek még azokra az időkre, amikor a szerelem még nem volt ilyen fontos az uralkodói párválasztásnál, és egy amerikai színésznő nem házasodhatott volna be a brit királyi családba.

„Nagyon más volt régen, amikor szegény Margit hercegnő nem mehetett hozzá ahhoz a férfihoz, akit szeretett, mert a férfi elvált volt vagy ilyesmi. Úgyhogy máshoz kellett hozzámennie, és aztán ők is elváltak. Most pedig a királyi család tagjai azt vesznek el, akit akarnak” – mondta egy nő.

Az örömapa, Károly herceg reakciója udvarias és visszafogott volt. „Köszönöm szépen, izgatott vagyok, mindkettejüknek örülök. Remélem, igazán boldogok lesznek, ennyit tudok mondani” – mondta.

A miniszterelnök és a külügyminiszter Twitteren gratulált a királyi jegyespárnak; az ellenzék vezetője pedig újságírói kérdésre élőszóban fejthette ki, mennyire örül az eljegyzésnek.

„Gratulálok Harrynek és Meghannek. Minden jót kívánok nekik, remélem, jól szórakoznak majd együtt, én találkoztam párszor Harryvel, és biztos vagyok benne, hogy jól fognak mulatni” – mondta Jeremy Corbyn, a Munkáspárt első embere.

A hercegi esküvőt 2018 tavaszán tartják, konkrét időpontot egyelőre nem tűztek ki.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!