2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Az olasz futball magyar mesterei

Következik:

Híradó 12:00

Elindul az elnöki székért Obama legnagyobb bírálója

2015. március 23., hétfő 11:55, frissítve: hétfő 12:05

Már most megindult a verseny az elnökjelöltségért az amerikai republikánus pártban, miután a texasi szenátor, Ted Cruz bejelentette, hogy indul az elnöki posztért. A konzervatív politikusnak várhatóan több mint tíz párttársával kell majd megküzdenie a jelöltségért. A demokraták Hillary Clinton volt first ladyt indíthatják. Az elnökválasztást 2016 novemberében tartják az Egyesült Államokban.

Bár az amerikai elnökválasztásig még több mint másfél év van hátra, már most megkezdődött a kampány. Elsőként egy konzervatív, republikánus párti politikus jelentette be, hogy indul az államfői posztért. Ted Cruz, Texas állam szenátora az interneten közölte a hírt, és egy kampányvideót is közzétett, amelyben arról beszél, hogy bátor konzervatív amerikaiak kellenek az Egyesült Államok felvirágoztatásához.

A kubai származású politikus a republikánus párt konzervatív szárnyát képviseli, ellenzi a homoszexuálisok házasságát, a mexikói határra betonfalat építtetne, Barack Obamát pedig azzal vádolja, hogy nem lép fel elég erélyesen az Iszlám Állam ellen. Ő az elnök egészségügyi reformja, az úgynevezett Obamacare egyik legnagyobb ellenzője is. 2013-ban 21 órát beszélt egyhuzamban a kongresszusban a törvény ellen. „Az Obamacare ellen kívánok felszólalni. Addig szándékozom beszélni a törvény finanszírozása ellen, amíg össze nem esem” – mondta Ted Cruz.


A republikánus párt elnökjelöltségére tizenhárom konzervatív politikus pályázik, de Ted Cruz nincs az esélyesebbek között. A felmérések szerint a republikánus pártban Jeb Bush, a volt elnök öccse a favorit. A kormányzó demokraták várhatóan a volt first lady-t és külügyminisztert, Hillary Clintont indítják majd, aki egyelőre hivatalos bejelentést nem tett.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!