2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Elbarikádozta magát a szélsőséges párt

2015. július 13., hétfő 10:11, frissítve: hétfő 10:42

Politikusok is próbálnak közvetíteni a Kárpátalján kialakult válságban. A Jobb Szektor ukrán szélsőséges párt tagjai egy Munkácshoz közeli erdőben barikádozták el magukat a városban történt hétvégi lövöldözés után.

A Jobb Szektor tagjai elbarikádozták magukat Kárpátalján a Munkácson történt szombati lövöldözés után. A szélsőséges szervezet fegyveresei az összecsapás után egy Munkácshoz közeli erdőben barikádozták el magukat. „Ezekkel az ellenőrző pontokkal lezártuk az utakat, amelyeket a rendőrök erősítés küldésére használhatnának, hogy bekerítsék kárpátaljai bajtársainkat. Az ellenőrző pontok száma attól függ, hogy a rendőrök mennyire próbálnak benyomulni a térségbe” – mondta a Jobb Szektor egyik szóvivője.

A Jobb Szektor szimpatizánsai Kijevben tüntettek, ahol a belügyminiszter lemondását követelték. „Az egyik fő követelésünk, hogy mondjon le a belügyminisztérium regionális vezetése és távozzon posztjáról Arszen Avakov belügyminiszter, mert őt terheli politikai felelősség a Munkácson történtekért és mindazért, ami az ottani rendőrségen történt” – mondta a párt egyik képviselője.


Sajtóhírek szerint a csempészpiac felosztásán veszhettek össze a szélsőjobboldali fegyveresek a kárpátaljai alvilág egyik vezetőjével. Mihajlo Lanyo milliárdos, parlamenti képviselő korábban Viktor Janukovics régiók pártjának tagja volt. Azt mondja: szanatóriumi kezelések finanszírozásáról tárgyalt a szélsőséges Jobb Szektor fegyvereseivel, amikor azok hirtelen tüzet nyitottak rá.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!