2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Közel egy tucat áldozata van a luxushoteltűznek

Hír TV

2017. november 25., szombat 09:06, frissítve: szombat 15:32

Tizenegyen meghaltak Grúziában, amikor tűz ütött ki egy luxushotelben, a Fekete-tenger partján. A kaszinóhotelből száz embert mentettek ki, közülük húszan még kórházban vannak. A szállodában rendezték volna a Miss Grúzia szépségversenyt vasárnap, a résztvevők közül senki se sérült meg.

Pénteken késő este tűz ütött ki egy 22 emeletes épületben a Fekete-tenger parti Batumiban. Sokakat már nem tudtak a tűzoltók kimenteni, már bent szénmonoxid-mérgezésben meghaltak.

A hatóságok az egész épületet kiürítették, több száz embert vittek ki. 21 személyt pedig mérgezés miatt kórházba szállítottak. Köztük van három török és egy izraeli állampolgár is.

A több száz tűzoltónak sikerült megfékeznie a lángokat. De a tűz okát még keresik. „Sajnos tizenegyen meghaltak. Három tűzoltó megsérült, és kórházba kerültek. Hál' Istennek, ők jól vannak” – mondta a grúz katasztrófavédelem egyik vezetője.

A Leogrand hotelben rendezték volna vasárnap a Miss Grúzia szépségversenyt, de a hatóságok közlése szerint az ott tartózkodó 20 résztvevő egyikének sem esett baja a tűz miatt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!