2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Egy olimpiai bajnok is meghalt a túlélőshow forgatásán

, ,

2015. március 10., kedd 18:10, frissítve: kedd 18:22

Összeütközött és lezuhant két helikopter Argentínában – a balesetben tízen haltak meg, köztük három francia sportoló. Egy valóságshow forgatása közben történt a tragédia. A párizsi ügyészség vizsgálatot indított gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával. A produkciós irodának nem ez az első tragédiája: két éve szívrohamban halt meg a forgatás alatt az egyik résztvevő.

Amatőr felvétel örökítette meg, amint a levegőben összeütközött két helikopter, majd lezuhant Argentínában. A balesetet senki sem élte túl. Egy túlélőműsort forgattak az egyik francia kereskedelmi televíziónak. A bérelt járműveken összesen tízen tartózkodtak. A két pilótán kívül a stáb öt tagja és három francia sportoló vesztette életét. A történtek egész Franciaországot megrázták. „Együtt érzek a tragikus balesetben meghalt nyolc állampolgárunk családjával. Nyolcan voltak, hárman közülük első számú sportolók. Ketten már befejezték sportkarrierjüket, egyikük még mindig sportolt. Olimpiai céljai voltak. Ez tragédia. Nincsenek rá szavak. Jól ismertük őket, ezért még nehezebb. A francia sport három csillagát veszítette ma el” – mondta a Thierry Braillard, francia sportállamtitkár.

Az 57 éves Florence Arthaud a világ egyik legismertebb vitorlázója volt, 1990-ben megnyerte a szólóvitorlázók legnépszerűbb transzatlanti versenyét. A 25 éves Camille Muffat a 2012-es londoni olimpián három érmet szerzett, aranyat a 400 méteres női gyorsúszásban. A harmadik sportoló egy bokszoló, a 28 éves Alexis Vastine a 2008-as pekingi ötkarikás játékokon szerzett bronzérmet. „Természetes, hogy gondolataimat ez a három bajnok uralja, ők egykor az országuknak szereztek dicsőséget, és sajnos ma meghaltak. Azért haltak meg, mert ismét a határokat akarták kitolni” – Francois Hollande francia elnök.

A TF1 március elején kezdte forgatni a túlélőshow 3. évadát a dél-argentínai Patagóniában. Épp a következő rész helyszínére utaztak, amikor felszállás után bekövetkezett a tragédia. A baleset okait még vizsgálják, helyszíni jelentések szerint az időjárási viszonyok jók voltak. „Mindenki itt van a helyszínen, a hatóságok jelenleg a maradványokat azonosítják. Kiemelik a holttesteket a helikopterből. Most a második járművön dolgoznak az orvosszakértők, a légi baleset többi szakértője is elvégezte a munkát” – közölte Andres Navarrete, Villa Castelli polgármestere.


A párizsi ügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával indított vizsgálatot, a kalandműsor felvételeit leállították, a nyolcvanfős stábot hazaszállítják.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!