2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Egy kisfiú fagyott halálra a rendkívüli hidegben

2015. február 22., vasárnap 12:17, frissítve: vasárnap 12:51

Már halálos áldozata is van a rendkívüli hidegnek Kanadában. Torontóban egy négyéves kisgyerek fagyott meg az utcán, akit az anyja magára hagyott. Közben az Egyesült Államok keleti részén is fennakadásokat okoz a havazás. Több mint másfél ezer repülőjáratot töröltek.

Az idei tél egyik legtragikusabb halálesetére emlékeztek Torontóban. Egy négyéves kisgyerek fagyott halálra, miután éjszaka kimászott az utcára a mínusz tizennégy fokos hidegben. 23 éves anyja ellen gondatlanság miatt emeltek vádat. „Három réteg ruha van rajtam, két sálat és három pár zokni viselek de a lábujjaim még így is lefagynak. El sem tudom képzelni a kisfiú min mehetett keresztül” – mondta az egyik megemlékező.

A kanadai Ontario tartományban rendkívüli figyelmeztetést adtak ki a meteorológusok a hideg miatt. Még a tartomány legnagyobb turistalátványossága, a Niagara-vízesés is befagyott.

Közben az Egyesült Államok keleti részén is visszatért a tél. A keleti parti államokban 15 centi hó esett, ami komoly fennakadásokat okozott a közúti közlekedésben. Több utat lezártak, és másfél ezer repülőjáratot is töröltek. Tenessee államban 50 ezer háztartás maradt áram nélkül a leszakadt villanyvezetékek miatt. Kentuckyban pedig egy szupermarketet ki kellett üríteni, miután a falak repedezni kezdtek a tetőn összegyűlt hó súlya alatt.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!