2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Egy éve már, hogy nyoma veszett a maláj repülőnek

2015. március 8., vasárnap 12:14, frissítve: vasárnap 13:07

Egy éve tűnt el a maláj légitársaság Kuala Lumpurból Pekingbe tartó repülőgépe 239 emberrel a fedélzetén. A keresőalakulatok azóta sem találják a roncsokat, az ausztrál és a maláj kormány pedig már a kutatás lefújásáról egyeztet.

Gyertyás virrasztást tartottak Kuala Lumpurban a maláj repülőgép eltűnésének első évfordulóján. A gyászoló hozzátartozók még mindig abban reménykednek, hogy előkerülnek a gép roncsai, és legalább tisztességesen eltemethetik rokonaikat. „Ez nagyon fájdalmas év volt, kínzással ért fel, teljesen megváltoztatta az életünket. Remélem, a gép hamarosan előkerül, és a férjem hazajut. És azt is remélem, hogy a maláj kormány találkozik velünk, ahelyett hogy kerülne minket. Nem tudom, miért csinálják ezt” – mondta Kelly Wen, az egyik áldozat felesége.

A malájok az évfordulón hozták nyilvánosságra az első átfogó vizsgálati jelentést az esetről – a dokumentum azonban nem tartalmaz igazi újdonságot, és nem állapított meg technikai hibára utaló jeleket. „A vizsgálat egyedüli célja, hogy megakadályozzuk, hogy a jövőben hasonló baleset történjen” – magyarázta Kok Soo Chon, a vizsgálat vezetője.

A maláj légitársaság Kuala Lumpurból Pekingbe tartó járatának 2014. március 8-án, néhány órával felszállás után veszett nyoma. A roncsait azóta sem találják.

A maláj és ausztrál hatóságok az évfordulón kijelentették, folytatják a kutatást – Ausztrália miniszterelnök-helyettese ugyanakkor néhány napja azt mondta: az érintett kormányok már arról egyeztetnek, hogy heteken belül lefújják a keresést.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!