2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Szélesvásznú történelem - Körhinta 11:00

Egy család áll a merényletsorozat mögött

Hír TV

2018. május 13., vasárnap 17:17, frissítve: vasárnap 18:01

Egy család tagjai követtek el összehangolt merénylet-sorozatot Indonézia második legnagyobb városában. 11 ember halt meg és 38-an megsérültek. három keresztény templomnál robbantottak, az egyik helyszínen az anya és két lánya, a másik két helyszínen pedig az apa és 2 fia robbantott.

Indonéziában egy keresztény templomban robbantott egy apa és fia a vasárnap reggeli misén.

Tíz perc múlva, a város másik részén ugyanennek a családnak egy másik fiútagja robbantott, a harmadik helyszínen pedig az édesanya, a két gyerekével. Valamennyi családtag meghalt a merényletekben.

A sérültek és áldozatok elszállítása után megkezdtük a bizonyítékok begyűjtését. Éppen zajlott a mise, amikor a támadások történtek. Jelenleg dolgozunk az elkövetők kapcsolatainak a feltérképezésén - mondta a rendőrszóvivő.

Indonézia a világ legnépesebb muszlim országa, országszerte több mint 30 szervezet van, ami az Iszlám Államnak fogadott hűséget. A mostani támadást is egy ilyen csoport vállalta.

Nem engedhetjük meg, hogy Indonéziában ilyen gyáva, vallás ellenes támadások történjenek. A társadalom minden tagját felszólítom, vallástól, hovatartozástól függetlenül, hogy tegyen a radikalizmus ellen, védje meg az országunkat - mondta az államfő, Joko Widodo a támadás helyszínén.

Vasárnap déli miséjében Ferenc pápa is megemlékezett az indonéziai áldozatokról. A katolikus egyházfő azt mondta, párbeszédre van szükség a vallások között, hogy erőszak helyett a megbékélés irányítja a különböző felekezetek híveit.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!