2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Die Zeit: Nincs bizonyíték a kormány Soros-ellenes állításira

Hír TV

2018. április 13., péntek 08:37, frissítve: péntek 09:03

A Figyelő Soros-listáján szereplő elhunytak nem kerülték el a nemzetközi sajtó figyelmét sem, és a külföldi lapok arról is írnak, hogy a magyar kormány a Soros-ellenes lejárató hadjáratban elhangzó állításokat még semmivel sem tudta bizonyítani.

Emberi jogi és korrupcióellenes aktivistákat, oknyomozó újságírókat és egyetemi oktatókat listáz egy kormányközeli lap – így tudósít a Washington Post a Figyelő cikkéről. A lap kiemeli: a listán több elhunyt személy neve is szerepel. A szerző rámutat: a Figyelő eredetileg egy komoly presztízsű gazdasági hetilap volt, ami teljesen megváltozott, miután 2016 végén Schmidt Mária megvette, hiszen azóta szemérmetlenül kormánypárti a hangvétele, és tele van állami hirdetésekkel.

Orbán Viktor támogatói a kormány bírálói ellen hergelnek – írja a Die Zeit a Soros-zsoldoslistáról. A szerző szerint a választások és az újabb kétharmados győzelem óta fokozódik a nyomás az ellenzéken. Az újságíró kiemeli: a kampányban Orbán folyamatosan támadta Soros Györgyöt, azzal vádolva őt, hogy muszlim bevándorlók tömegét irányítja Európába – de ezt az állítását semmivel sem bizonyította. A szerző emlékeztet: a Soros-ellenes hadjárat csak azután szünetelt egy rövid időre, hogy a Fidesz súlyos vereséget szenvedett a hódmezővásárhelyi választáson.

Soros György lejáratásának állítólagos antiszemita felhangjairól ír a Times of Israel. A cikk szerzője rámutat: a Soros elleni hadjáratot a magyarországi zsidó közösség számos tagja és maga a milliárdos is zsidóellenes uszításként jellemezte. A lap rámutat: az Orbán-kormány bírálói szerint az antiszemita retorika folyamatosan jelen van a Soros elleni lejárató kampányban, és ez igaz az úgynevezett Soros-zsoldosokról szóló Orbán-beszédre is.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!