2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:40

Csecsen származású férfi késelt Párizsban

Hír TV

2018. május 13., vasárnap 12:08

Egy embert halálra késelt, négyet pedig megsebesített egy férfi Párizsban. A csecsen származású támadót agyonlőtték a rendőrök, az ügyet terrorcselekményként kezelik.

Emberek menekültek szombat este Párizs belvárosában. Egy férfi késsel rontott rá a járókelőkre, egy embert megölt, négyet pedig megsebesített. Egyes szemtanúk szerint a támadó az ámokfutás közben Allahot éltette.

 „Láttam, hogy az emberek látják el a nőt, valaki a pulzusát mérte, beszélt hozzá, valaki meg egy rakás kötéssel a lábán jött ki egy hotelből. A nyakán sérült meg, a földön vér volt, de nem sok. Szerintem az emberek gyorsan segítettek, a nő még magánál volt, kinyitotta a szemét, mondott pár szót, amire nem emlékszem, de beszélt és magánál volt. Azután lövéseket hallottam, úgy 100-150 méterről, de ebben nem vagyok biztos” - mesélte az egyik szemtanú.

A támadó a kiérkező rendőrökre is rá akart rontani, akik előbb sokkolóval próbálták ártalmatlanná tenni, végül agyonlőtték. Sajtóértesülések szerint a 20 év körüli férfi Dél-Oroszországban, Csecsenföldön született, de francia állampolgár volt. A merényletet terrortámadássá nyilvánították.

 „A támadás egy járókelő halálával ért véget, 4 másik áldozatot pedig éles fegyverrel sebesített meg az elkövető, akit a rendőrség semlegesített. A szemtanúk szerint a támadó azt kiáltotta Allah Akbar, miközben késsel támadt az emberekre. Az ügyet a párizsi terrorellenes bíróság vizsgálja” – ismertette a párizsi ügyész, Francois Molins.

A francia belügyminiszter gratulált a rendőrség szerinte higgadt és gyors reakciójához. Emmauel Macron elnök a támadással kapcsolatban azt hangsúlyozta, hogy nem engednek a szabadság ellenségeinek. Később az Iszlám Állam magára vállalta a késelést. A dzsihdista csoport terrortámadásaiban több mint 200-an haltak meg 2015 óta Franciaországban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!