2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 23:50

Családi dráma a francia szélsőjobboldalon

2015. április 10., péntek 09:57, frissítve: péntek 18:54

Fegyelmi eljárást indít apja ellen a francia szélsőjobb elnöke. Marine Le Pen egy francia televíziós műsorban jelentette be, hogy azt szeretné, ha a 86 éves pártalapító visszavonulna a politikától. A Nemzeti Front elnöke azután hozta meg a döntést, hogy Jean-Marie Le Pen egy szélsőjobboldali újságban bagatellizálta a holokausztot, és kritizálta a lányát, amiért nem elég szélsőséges.

Családi dráma a francia szélsőjobboldalon. Élő adásban jelentette be Marine Le Pen, hogy fegyelmi eljárást indít édesapja, a Nemzeti Front alapítója ellen botrányos kijelentései miatt. „Úgy gondolom, Jean-Marie Le Pennek most bölcsen el kellene viselnie az általa okozott felzúdulás következményeit, és talán le kellene mondania a politikai szerepvállalásról” – mondta a Nemzeti Front elnöke.



A 86 éves Jean-Marie Le Pen egy szélsőjobboldali újságnak adott interjújában bagatellizálta a holokausztot, és védelmébe vette a második világháborús náci megszállás alatti francia kormányt. Lányát is kritizálta, amiért a korábban antiszemita, idegengyűlölő hangokat is megütő pártot megpróbálja szalonképessé tenni. Az elnöki ambíciókat dédelgető Marine Le Pennek ez volt az utolsó csepp a pohárban. „Szomorú vagyok mint a lánya, és szomorú vagyok mint kampányoló politikus. Ez egy fájdalmas döntés.”

A Nemzeti Front elnökét a 2017-es elnökválasztás egyik esélyesének tartják. Vezetése alatt a szélsőjobboldali párt a harmadik legnagyobb francia politikai erővé vált.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!