2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Comey: Trump morálisan alkalmatlan az elnökségre

Hír TV

2018. április 16., hétfő 12:46, frissítve: hétfő 13:33

Magára haragította a Fehér Házat és Donald Trump elnököt James Comey, korábbi FBI vezér. A menesztett titkosszolgálati vezető, önéletrajzi könyvet írt, amelyben kitálal a Trump adminisztrációról. Comey morálisan alkalmatlannak nevezte Donald Trumpot az elnökségre.

Ismét elárasztotta a Twittert Donald Trump. Az amerikai elnök most James Comey-ra, az FBI korábbi igazgatójára illetve annak emlékirataira akadt ki. Comey A Magasabb rendű hűség: igazság, hazugságok és vezetői képesség című könyve a héten jelenik meg, de az amerikai sajtó már több részletet közölt belőle.

Trump úgy fogalmazott: a nagy kérdések Comey rossz kritikákat kapott könyvében nincsenek megválaszolva például, hogy miért hozott nyilvánosságra titkosított információkat (börtön érte), miért hazudott a kongresszusnak (börtön érte), miért utasította vissza a Demokrata Országos Bizottság, hogy átadja a szervert az FBI-nak (miért nem vették elÖ, miért a hamis beszámolók, McCabe 700000 dollárja és még több?

Aztán az elnök egy másik bejegyzésben azt írta: Sosem kértem személyes lojalitást Comey-tól: alig ismerem a pasast. Ez is egy a sok hazugsága közül. Az emlékiratai öncélúak és hamisak.

James Comey könyve kedden kerül a boltokba. Írásában a volt FBI vezető nem rajzol hízelgő képet Donald Trumpról. Az elnök és James Comey magánháborújába a Fehér Ház is beszállt.

Nagyon is világos, hogy James Comey egy öncélú szivárogtató. Hazudott a kongresszusnak - mondta Sarah Sanders, a Fehér Ház szóvivője.

A demokrata képviselők szerint mind Trump, mind pedig a Fehér Ház retteg a volt FBI vezértől.

Trump öt Twitter üzenete azt mutatja, eléggé fél James Comey-tól. Tart attól, hogy mi fog kiderülni a könyvből, és úgy vélem, félhet is, mert James Comey közelről látta, mi zajlik Trump Fehér Házában, és számomra az elbocsátása is az igazságszolgáltatás akadályozása volt - véli Ted Lieu, demokrata képviselő.

James Comey az ABC televíziónak adott interjút, és morálisan alkalmatlannak mondta Trumpot az elnökségre.

Az átlagosnál magasabb intelligenciával rendelkezik, aki figyeli a beszélgetéseket és tudja mi zajlik. Nem hiszem, hogy orvosilag alkalmatlan az elnökségre. Úgy gondolom, hogy morálisan az - jelentette ki a volt FBI-vezető.

Trumpot még az elnökválasztási kampányban azzal vádolták, hogy 2013-ban a Miss Universe szépségverseny moszkvai állomásán prostituáltak társaságát élvezte hotelszobájában.

Elkezdtem beszélni neki azokról a vádakról, hogy prostituáltakkal töltötte az időt egy moszkvai hotelszobában 2013-ban a Miss Universe verseny idején és, hogy az oroszok ezt rögzítették is, erre ő félbeszakított nagyon védekezőn és elkezdett beszélni róla. Úgy nézek én ki, mint egy pasi, akiknek prostikra van szüksége? - erre nem válaszoltam, de elmagyaráztam neki: uram, én nem azt mondom, hogy hiszünk ebben, nem ezt. Csak úgy véltük, hogy fontos, hogy tudja - mondta James Comey, aki az interjúban később messzebb is ment.

Őszintén sosem gondoltam volna, hogy ilyet fogok mondani, de nem tudom, hogy a jelenlegi amerikai elnök együtt volt-e egymásra pisilő prostituáltakkal 2013-ban Moszkvában. Lehet, hogy igen, de nem tudom - Comey sejteni engedte azt is, hogy a 2016-os elnökválasztás kampányában lehetett összejátszás Donald Trump és kampánycsapata, valamint oroszok között. A korábbi FBI vezető azt mondta: valamennyi más amerikai elnök esetében határozott nemmel válaszolna az összejátszást firtató kérdésre, de Trumpnál nem mondhat egyértelmű nemet.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!