2024. 05. 11. Szombat Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Ottó

Következik:

Szélesvásznú történelem - Egy szoknya egy nadrág 22:00

Colleen Bell szerint az átláthatóság a legfontosabb

2015. február 11., szerda 15:25, frissítve: szerda 15:46

Közösen vett részt az Amerikai Kereskedelmi Kamara ülésén Colleen Bell, az Egyesült Államok budapesti nagykövete, valamint Szemerkényi Réka, Magyarország washingtoni nagykövete.

Szemerkényi Réka a héten utazik Amerikába, megbízólevelét pedig február 23-án adja át az amerikai elnöknek. A fórumon mindkét nagykövet méltatta a két ország közötti erős gazdasági kapcsolatokat. A kitiltási ügy nem került szóba. Colleen Bell azt hangsúlyozta: a szabályozás átláthatósága és a kiszámíthatóság a legfontosabb a külföldi befektetők számára.

– Egy globálisan versenyközpontú világban a vállalatok összehasonlítják egymással az országokat, amikor arról döntenek, hová fektessenek be. És jellemzően azokat a jelölteket választják, amelyeknek a legátláthatóbbak a törvényeik, szabályozásaik és adórendszerük. A törvényeknek és szabályozásoknak természetesen néha változniuk kell, és alkalmazkodniuk az új körülményekhez. De az érintettekkel való konzultáció fontos részét képezi a folyamatnak – és enélkül a lehetséges befektetők máshová mennek – mondta Colleen Bell.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!