2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Bűnözőkön szedték meg magukat a rendőrök

Hír TV

2018. február 13., kedd 12:32, frissítve: kedd 13:05

Akár 60 év börtönt is kaphatnak azok az amerikai rendőrök, akik bűnözőket zsaroltak és raboltak ki éveken keresztül Baltimore városában. Az egyenruhások még a dílerektől elkobzott drogot is eladták, több millió dolláros haszonnal.

Daniel Herslnek és társainak az volt a feladatuk, hogy begyűjtsék az illegálisan tartott fegyvereket – de idővel kibővítették a tevékenységi körüket: a pisztolyokat és a drogokat megtartották, majd eladták, és pénzt is loptak a bűnözőktől. Több millió dollárnyi mocskos pénzhez jutottak így.

Ez volt az üzleti modellje ennek a szervezetnek: azt gondolták, ha drogdílereket rabolnak ki, azok nem tudnak kihez fordulni – mondta Stephen M. Schenning ügyész.

Herslt és társát, Marcus Taylort bűnösnek találta a bíróság, fejenként akár 60 év börtönt is kaphatnak rablás és bűnszervezetben való részvétel miatt.

A baltimore-i rendőrség és ügyészség zéró toleranciát hirdetett a rendőri korrupció ellen, hogy helyreállítsa a testület sokszorosan megtépázott jó hírét. Baltimore-ban súlyos bizalmi válság övezi a rendőrséget, mióta 2015-ben egy Freddy Gray nevű fekete férfi őrizetbe vétel közben életét vesztette. 

Sajnos mind tudjuk, hogy Baltimore-nak reformra van szüksége a büntetőjogi rendszer terén – véli a baltimore-i állami ügyész, Marilyn Mosby.

A most bűnösnek talált zsaruk ügyvédeik szerint nem vettek részt a legdurvább akciókban, Hersl testvére pedig azt mondja: öccse maga is áldozat volt.

Danny Hersl nem volt ennek a szörnyű csoportnak a tagja. Ki akart szállni, azonnal ki akart szállni! Sírva mondta, hogy ki akar szállni – mondta Hersl testvére.

A nyolcfős elit osztag tagjait tavaly márciusban vették őrizetbe. A hat másik rendőr már korábban beismerte a bűnösségét, és most volt kollégáik ellen tanúskodtak a bíróságon.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!