2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

A moszkvai fogoly - Bethlen István

Következik:

Híradó 12:00

Befogadó Londont szeretnének

2017. február 20., hétfő 22:56, frissítve: kedd 08:32

Százak tüntettek Londonban a bevándorlás korlátozása ellen. A brit felsőház hétfőn kezdte el tárgyalni azt a határozattervezetet, amely nélkül jogilag nincs brexit.

Különböző országok zászlóit tartották a tüntetők a londoni parlament előtt. Bent az épületben épp a brexittárgyalások megkezdéséről vitáztak a politikusok. A demonstráció résztvevői attól tartanak, hogy az Európai Unió elhagyása hátrányosan érinti majd az országban élő bevándorlókat.

„Rengeteg ember életével játszadoznak. Ötmillió külföldön élő brit állampolgárról, valamint itt élő uniós állampolgárról és családtagjaikról van szó. Ha mindenki betartja a szabályokat, ez lehet a legnagyobb népmozgás békeidőben, ami szerintem undorító” – mondta egy holland nő, Ireen Esmann, aki már harminc éve él az országban.

Sajtóhírek szerint a kormány harmadára csökkentené a bevándorlók számát.

„Ha a migránsok nem dolgoznának többet ebben az országban, a kórházaink bezárnának. Persze ez nem történhet meg, mivel az egészségügyi dolgozók túl lelkiismeretes emberek” – nyilatkozta egy másik tüntető, Melanie Simcock.

A brit felsőház várhatóan márciusban hagyja jóvá a brexittárgyalások megkezdését. Ezt követően a kilépési folyamat akár két évig is elhúzódhat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!