2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Az osztrák elnöknek magyarázta Szijjártó a Soros-tervet

Hír TV

2018. május 9., szerda 12:10, frissítve: szerda 13:11

A külgazdasági és külügyminiszter levelet küldött Alexander Van der Bellennek, hogy elmagyarázza, mit ért Soros-terv alatt. A külgazdasági és külügyminisztérium helyettes államtitkára a távirati irodának küldött közleményében azt írta: az osztrák politikus a közelmúltban azt állította, hogy Soros Györgynek nincs köze az Európába irányuló bevándorlási hullámhoz, ezért küldte el Szijjártó Péter pontokba szedve az osztrák államfőnek a Soros-terv pontjait.

Szijjártó az osztrák elnöknek küldött levelében kiemelte: ha Alexander Van der Bellen egy migránsokkal elárasztott Ausztriát szeretne, akkor erről majd az osztrák választóknak kell elszámolnia.

Szolidartiás

Eközben közleményben fejezte ki szolidaritását a Magyar Helsinki Bizottsággal 77 külföldi egyetemi oktató és tudós, a kormány-propagandában Stop Sorosként emlegetett bevándorlás-ellenes törvénycsomag ügyében. A május első felében elfogadásra kerülő törvénycsomag, álláspontjuk szerint lehetővé fogja tenni, hogy a kormány egy önkényes eljárás keretében betiltsa a menekülteket és bevándorlókat segítő szervezetek tevékenységét. Az aláírók szerint a civil szervezeteket érő fenyegetések a demokráciát is fenyegetik.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!