2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

„Az Orbán-kormány a szovjet időkben érzi magát”

2017. február 20., hétfő 07:24, frissítve: hétfő 08:22

Egyre bátrabban korlátozza a sajtószabadságot a magyar kormány, a fideszes módszerek már a szovjet időket idézik, írja a német közszolgálati média.

Egyre bátrabban korlátozza a sajtószabadságot a magyar kormány. A nyomtatott lapok és a tévéadók között alig maradt független média, az ellenzéket az internetre kényszerítették, írja a Deutschlandfunk, a német közszolgálati rádió. A Népszabadság példája mutatja, hogy az Orbán-kormány már a szovjet időkben érzi magát. A Fidesz–KDNP azonnal megpróbál elnémítani vagy lejáratni bárkit, aki a kormányzati politikusok lopásaival, az offshore, Fidesz-közeli számlákkal foglalkozik.

A civil szervezetek ellen indított magyar támadással foglalkozik a Fox News. Az amerikai jobboldali híroldal azt írja, a kormány az orosz narratívának megfelelően külföldi ügynöknek nevezi a civileket, és a Fideszt egykor támogató Soros György az első számú célpontjuk. A kormány azt akarja tudni, hogy külföldről mennyi pénzt kapnak és azt mire költik a civilek, ami szintén hasonlít az orosz szabályozáshoz.

Hiába bevándorlásellenes Orbán Viktor, a magyar lakosság száma meredeken zuhan, ezt pedig a magát keresztényinek valló kormány se képes megakadályozni. A Deutsche Welle összefoglalója szerint a gyereket vállaló ifjúházasoknak szóló program, a csok a kommunista időket idézi, és csak egy réteget szólít meg, nem az egész társadalmat. Ráadásul az ellen semmit se ér, hogy a jól képzett és tehetséges fiatalok valósággal özönlenek külföldre.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!