2024. 05. 24. Péntek Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Az észak-koreai diktátornak udvarol Donald Trump

Hír TV

2018. május 18., péntek 12:54, frissítve: péntek 13:09

Az amerikai elnök azt mondta: Kim Dzsong Un az országa élén maradhat, ha lemond az atomfegyvereiről. Észak- Korea korábban azzal fenyegetett, hogy lemondja a június 12-re tervezett történelmi találkozót. Ennek oka az volt, hogy Washington közös hadgyakorlatot hajtott végre Dél-Koreával annak ellenére, hogy az északiak hajlandóak lettek volna tárgyalni a nukleáris arzenál feladásáról.

Saját Nemzetbiztonsági tanácsadóját cáfolva próbálta nyugtatni a kedélyeket Észak Koreában Donald Trump. John Bolton egy interjúban a líbiai nukleáris alkuhoz hasonlította az Észak Koreai tárgyalásokat, ami kiverte a biztosítékot Phenjanban. A líbiai diktátor Moamer Kadhaffi ugyanis csúfosan végezte. Népe fellázadt ellene, a NATO légicsapásokkal gyengítette, majd az utcán lincselték meg az emberek.

Ezt igyekezett tompítani Donald Trump, és azzal kecsegtette Kim Dzsong Un-t, hogy gazdaggá teszi az országát, ha lemond az atomfegyvereiről.

Kadhaffival nem volt semmilyen alku, a líbiai modell teljesen máshogyan nézett ki. Mi Kim Dzsong Un-nal szeretnénk megállapodni úgy, hogy maradna az ország élén, ami az ő vezetésével lesz nagyon gazdag. Észak Korea nagyon iparosodott társadalom, ha Dél Koreát tekintjük mintának, akkor láthatjuk az ottani ipar fejlettségét. A koreaiak nagyon nagy munkabírású nép, de a líbiai modell nagyon más volt, azt az országot majdnem lenulláztuk. Kaddhaffinak soha nem mondtuk, hogy megvédjük katonailag vagy máshogyan, egyszerűen csak lerohantuk - érvelt Donald Trump.

Az amerikai elnök és az észak koreai diktátor történelmi találkozóját Szingapúrban tartanák június 12-én, de a tárgyalás épp lóg a levegőben, miután Észak Korea először azon fakadt ki, hogy az amerikai hadsereg hadgyakorlatot tartott a dél koreai partoknál, most pedig Trump Nemzetbiztonsági Tanácsadójának líbiai hasonlata miatt próbálnak jobb alkupozícióba kerülni.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!