2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:30

Az emberiség tettei kegyetlenségét láthatja Krisztus szenvedésében

2015. április 4., szombat 08:40, frissítve: vasárnap 15:30

A szenvedés iránti közönyről beszélt Ferenc pápa a nagypénteki keresztút végén tartott beszédében. A katolikus egyházfő a kenyai keresztény áldozatokról is megemlékezett Rómában. A pápa este a Szent Péter-bazilikában tartja a húsvéti vigíliát.

Több ezren csatlakoztak a húsvéti keresztúthoz nagypénteken a római Colosseumnál. A keresztút a hagyomány szerint innen indul, végighalad az ókori amfiteátrum előtti téren és a Colosseummal szemközti Palatinus-dombon ér véget, amely a Golgotát jelképezi. A krisztusi passió állomásain a keresztet idén szíriai, iraki és nigériai menekültek is vitték. A menet végén Ferenc pápa arról beszélt, hogy a világon több országban is hitük miatt üldözik a keresztényeket. Egy nappal korábban a többségben keresztény Kenyában 150 embert mészárolt le egy iszlamista terrorszervezet.

– Benned látjuk üldözött testvéreinket, akiket hitük miatt fejeznek le, és feszítenek keresztre, gyakran a mi cinkos hallgatásunk közepette – mondta Ferenc pápa.

A katolikus egyházfő szerint az emberiség saját tetteinek kegyetlenségét láthatja Krisztus szenvedésében. Az egyházfő beszédében Krisztushoz hasonlította a hajléktalanokat, akiket családjaik és a társadalom is kitaszít és megfoszt a szolidaritástól. Szombat este Ferenc pápa a Szent Péter-bazilikában vezeti a húsvéti vigíliát. Vasárnap délelőtt a Szent Péter téren mutat be misét, majd Urbi et Orbi áldását adja a világra.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!