2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Autópályákat kellett lezárni – káosz az utakon is

2015. március 6., péntek 11:46, frissítve: péntek 11:51

Téli vihar miatt bénult meg a közlekedés Amerika több államában. A legnagyobb hó, 60 centi Kentuckyban esett. Összesen több mint 5 ezer repülőjáratot töröltek. A keleti parton Washingtontól Dél-Karolináig több száz településen vannak zárva a hivatalok, iskolák. Több autópálya le van zárva, a tűzoltóknak 200 autóst is ki kellett menteni, akik a hóban ragadtak.

Polgári engedetlenség a washingtoni Capitolium-dombon. Családok szánkóznak a hatósági tilalom ellenére. A rendelkezést még a 2001. szeptember 11-i merényletek után vezették be. „Ha megkérnek bennünket, akkor valószínűleg abbahagyjuk” – mondta egy washingtoni szánkós. Rövidesen meg is jött a yard. „Jó napot! Hogy van, uram? Tudja, az intézkedések értelmében az élet és az ingatlan veszélyeztetése miatt itt nem lehet szánkózni vagy síelni” – fogalmazott a rendőr. „A capitoliumi rendőrség azt mondja, nem szánkózhatunk itt, pedig szeretnénk.” Végül őrizetbe vétel nélkül ért véget az intézkedés.

Több dolguk akadt a márciusi téli időjárás miatt több amerikai államban is a hatóságoknak, Texastól Új-Angliáig tanítási szünetet rendeltek el, több ezer járatot kellett törölni. Csütörtökön a New York-i LaGuardia reptér forgalmát le kellett állítani, mert egy utasszállító kicsúszott a leszállópályáról. 24-en sérültek meg, de senki sem életveszélyesen. A Delta légitársaság atlantai járatán 125-en utaztak. Mindenkit leszállítottak, miután a gép átszakította a drótkerítést, és üzemanyag szivárgott a gépből. „Amint földet értünk, éreztük, hogy nem jól landoltunk. Ugrattunk egy kicsit, a gép rázkódni kezdett, ilyet a mozikban látni. Balra kanyarodtunk, nyilvánvaló volt, hogy gond van, még a fékezés után is” – nyilatkozta az egyik utas.

A havazás miatt számos baleset történt, autók csúsztak egymásba. Kentucky államban pedig több száz autós rekedt az utakon a több mint félméteres hóban.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!