2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:40

Átvették a hatalmat a svéd nagykövetség felett a gyerekek

Hír TV

2017. november 20., hétfő 21:36, frissítve: hétfő 22:49

A felnőttek munkájába kóstolhattak bele azok a fiatalok, akik a gyermekek világnapján részt vettek az UNICEF által szervezett Gyermekhang programban. A többi között a svéd nagykövetség és az Országos Mentőszolgálat is tárt kapukkal várta a gyermekeket.

A diplomáciai ügyek intézését és a konzuli munkát is kipróbálhatták azok a középiskolások, akik részt vettek az UNICEF által szervezett Gyerekhang programban a gyermekek világnapján.

„Érdekes volt, amilyen egyszerűséggel működik a svéd közigazgatási rendszer. Érdekes volt az is, hogy például a svéd nagykövetség Facebook-oldalán egy bejegyzést tettünk közzé az UNICEF gyermekek világnapján, mert kvázi átvettük a hatalmat a svéd nagykövetség felett” – fogalmazott az egyik fiatal.

A svéd nagykövet helyettese azt mondta, örömmel mondtak igent a gyermekjogi szervezet kérésére.

„Szeretnénk a támogatásunkat kifejezni az UNICEF-nek a kezdeményezésért, hogy megszervezték a gyermekek világnapján a rendezvényt Magyarországon. Nekünk, a svéd nagykövetségnek természetes volt, hogy igent mondjunk a kedves meghívásra, hogy hozzájáruljunk a gyermekek globális hatalomátvételéhez, mivel mi, a svéd nagykövetség és a svéd kormány úgy gondoljuk, hogy a gyermekek hangját meg kell hallani, és a gyermekeket észre kell venni” – nyilatkozta Katarina Szécsi Ásbrink.

„Nos, régen a borbélysebészek nemcsak szakállat vágtak meg körmöt meg hajat, hanem ha kellett, az emberek kezét is bekötötték” – tudhatták meg a fiatalok az Országos Mentőszolgálat mentőmúzeumában. Itt a kisebb korosztály nézhetett körül, és ismerhette meg a mentők munkáját.

Az UNICEF programjának célja, hogy a gyermekek is belelássanak a felnőttek által végzett hivatásokba, elmondják véleményüket, hallassák a hangjukat – mondta a gyermekjogi szervezet ügyvezető igazgatója.

„Az UNICEF Magyarország Gyerekhang programja a világszervezet globális kampányának a része, amelyet a gyermekek világnapján, november 20-án tartunk, ez ugyanis az ENSZ gyerekjogi egyezménye aláírásának az évfordulója, és arra hívjuk fel a figyelmet világszerte és Magyarországon is, hogy figyeljünk a gyermekeinkre, és adjuk meg nekik az alapvető jogaikat” – emelte ki Mészáros Antónia.

A Néprajzi Múzeumban pedig az UNICEF rajz- és fotópályázatán a nyertes és különdíjas műveket állították ki.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!