2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Állt a balhé a bíróságon

Hír TV

2017. november 30., csütörtök 10:37, frissítve: csütörtök 11:13

Könnygázzal oszlatottak fel egy tüntetést a rendőrök Athénban. A tiltakozók a lefoglalt ingatlanok kényszerárverését akarták megakadályozni. Az ingatlanok eladása az egyik feltétele a görög gazdaságot megsegítő nemzetközi pénzügyi segélycsomagnak. A baloldali aktivisták szerint azonban igazságtalan intézkedésről van szó.

Lefoglalt ingatlanok árverése ellen tiltakoztak a tüntetők egy athéni bíróság előtt. A demonstrálók megpróbálták megakadályozni, hogy a többtucatnyi, fizetésképtelen hitelesektől lefoglalt ingatlan kalapács alá kerüljön, a helyszínt biztosító rohamrendőrök azonban végül könnygázzal oszlatták fel a tömeget. A tiltakozók megdobálták a rendőröket és tűzoltó készülékeket gyújtottak fel, az épület megtelt füsttel.

„Ilyen a hangulat a nép és az úgynevezett baloldali kormány között, itt a könnygáz. Ebben az athéni tárgyalóteremben megtapasztalhattuk Kontonis, Toskas, Ciprasz és a bankárok diktatúráját, amikor erőszakosan megakadályozták, hogy belépjünk a terembe, mint egy katonai diktatúrában.” – mondta a tiltakozók egyik vezetője, aki az igazság-ügyminisztert, a belügyminisztert és a miniszterelnököt vádolta igazságtalansággal.

A tüntetők közül legalább 1 embert kórházba szállítottak.

A lefoglalt ingatlanok árverésre bocsátása az egyik feltétele Görögország nemzetközi pénzügyi megsegítésének. Korábban azonban többször is megakadályozták a baloldali aktivisták, mert igazságtalan intézkedésnek tartják, ami csak a szegényeket sújtja. Az árveréseket lebonyolító jegyzők korábban biztonsági okok miatt többször nem voltak hajlandók levezényelni az aukciókat. Az athéni kormány bejelentette: a fennakadások miatt bevezetik az internetes árverés lehetőségét.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!