2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

CPAC Magyarország 2024 03:40

A muszlim vezetők elítélték a texasi terrorakciót

2015. május 5., kedd 10:39, frissítve: szerda 09:12

Az Iszlám Állam vállalta magára a vasárnapi terrorakciót. Két fegyveres a Mohamed-karikatúrákat bemutató kiállításnak otthont adó rendezvényközpont mellett nyitott tüzet egy rendőrautóra Garland városában. A tűzharcban mindketten meghaltak. Az akciót elítélték a texasi muzulmán vezetők. Szerintük az elkövetők az iszlám egyik ágához sem tartoztak.

Elítélték a texasi muszlimok a vasárnapi terrorakciót. Garland városban két fegyveres tüzet nyitott egy rendőrautóra egy Mohamed-karikatúrákat bemutató kiállításnak otthont adó rendezvényközpont mellett. A tűzharcban mindketten életüket vesztették.

– Miközben nagyon hálásak vagyunk a garlandi rendőrség gyors és nagyon szakszerű művelete miatt, szeretnénk az igazságügyi minisztériumot felkérni arra, hogy még mélyebb vizsgálatot folytasson, hogy messzebbre tekinthessen és lássa, hogyan lehet az ilyen eseteket a jövőben elkerülni – közölte Alia Salem, az amerikai–iszlám kapcsolatok tanácsának ügyvezetője.

A muszlim közösség vezetői szerint tagjaik próbálták kerülni a Mohamed-karikatúra kiállításának helyszínét. „A több mint 100 ezer fős helyi muzulmán közösségből senki sem jött a garlandi rendezvényközpont közelébe, és részt sem vett semmilyen tiltakozó eseményen. Nem vettek tudomást az egészről. Ez is mutatja, hogy a muszlim közösségen belül mekkora tisztelete van a szólásszabadságnak” – nyilatkozta Azhar Azeez, az Észak-Amerikai Iszlám Közösség elnöke.

A vallási vezetők szerint az elkövetők az iszlám egyik ágához sem tartoztak. Az egyik támadót már 2006-ban elítélték, mert Szomáliába készült, hogy a dzsihadisták kötelékébe lépjen.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!