2024. 07. 22. Hétfő Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

A magyar kormány ellen tüntettek Kijevben

Hír TV

2018. június 21., csütörtök 08:13

A brit The Guardian az alaptörvény hetedik módosításának és a Stop Soros törvénycsomag elfogadásával kapcsolatban arra emlékeztet, hogy az Orbán-kormány a választások után nagyon gyorsan beterjesztette a parlamentnek a migránssegítést kriminalizáló törvénymódosítást, amely az aktivistákat börtönbüntetéssel is fenyegeti. A baloldali lap megjegyzi, a jogszabály a nemzetbiztonsági kockázatra hivatkozva felhatalmazza a belügyminisztert a migránsokat segítő civil szervezetek betiltására.

A kijevi magyar nagykövetség előtt tüntettek a magyar kormány Ukrajnával szembeni barátságtalan politikája ellen. A résztvevők szerint Magyarország beleavatkozik országuk belügyeibe azzal, hogy magyar útlevelet biztosít a kárpátaljai magyaroknak, illetve hogy a magyar anyanyelvű oktatás mellett száll síkra. Az ukrán nacionalista tüntetők szerint magyar iskoláknak Magyarországon van csak helyük. Ukrajnában a gyerekek tanuljanak ukránul. A magyarellenes tüntetés résztvevői Orbán-képet is elégettek.

Trump kilépése az Emberi Jogi Tanácsból csak Amerikát gyöngíti címmel közölt véleménycikket a Time magazin. Washington a többi között Izrael ellenes elfogultságra hivatkozva hagyta ott a szervezetet, pedig sokkal többet tudna tenni a jogsértések ellen a tanácson belül, mint azon kívül. Ezzel pedig Trump még jobban elszigeteli magát a nemzetközi színtéren. Az Egyesült Államok döntése olyan kritikus időpontban történt meg, amikor világszerte sok kormány fordít hátat az emberi jogoknak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!