2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

A hívek deportálását követelték a tüntetők

2015. május 30., szombat 12:27, frissítve: szombat 12:50

Az iszlám vallás betiltását és a hívek deportálását követelték tüntetők az arizoniai Phoenixben. Felfegyverkezve, katonai ruhában vették körül a helyi mecsetet, mert szerintük a muszlim vallás a terrorizmust hirdeti. A rendőrség előzőleg bekamerázta a környéket, és a Fehér Ház is elítélte a demonstrációt.

A szólásszabadság és a gyűlöletkeltés határán egyensúlyoztak a tüntetők Phoenixben a városi mecsetnél. Az utcát a rendőrök választották ketté. Az egyik oldalon azok, akik szerint a muszlimokat meg kell ölni vagy ki kell utasítani Amerikából. Velük szemben a békét követelő felvonulók. „Azért veszek részt, hogy megmutassam, élünk a fegyverviselési jogunkkal, figyeljük ezeket az embereket és nem félünk tőlük. Idejönnek hirdetni a terrorizmust, még akkor is, ha próbálják titkolni, de mi ezt nem hagyjuk, a mi országunkban ennek nincs helye” – mondta egy tüntető.


Az iszlámellenes felvonulás szervezője egy volt tengerészgyalogos, aki azt állítja: családjával bujkálnia kell, mert muszlimok akarják megölni, amiért évekig Irakban szolgált. A meghívóban azt kérte, hogy mindenki felfegyverezve jöjjön, hogy megfélemlítsék a muszlimokat. „Sokan mondják, hogy bántanának más embereket. Mi csak ezt akarjuk megakadályozni, hogy elszabaduljanak az indulatok. Itt mindenki békés” – fogalmazott egy talpig felfegyverzett katonaruhás tüntető.

A demonstrációt azért Phoenixben szervezték, mert innen származott az a két muszlim fegyveres, akik három hete Texasban a tömegbe lőttek egy Mohamed-rajzversenyen. Akkor két ember halt meg. A túloldalon az ellentüntetők között keresztények és zsidók közösen imádkoztak a békéért. „Az emberek szeretnek csoportosan gyűlölködni, és mindig lesznek emberek, akik ebből a gyűlöletből próbálnak erőt meríteni. Előbb gondolkodniuk kellene, és csak utána ítélkezni mások felett” – közölte egy phoenixi hívő.

A tüntetést a Fehér Ház szóvivője is elítélte, de azt is hozzátette, hogy a muszlimoknak sincs joguk terrorcselekményeket szervezni csak azért, mert támadják őket.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!