2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

A brit gazdaság lepipálja a németet

Hír TV

2017. november 23., csütörtök 09:00, frissítve: csütörtök 10:14

Nem nézi jó szemmel a dél-koreai–orosz szabadkereskedelmi tárgyalásokat az Egyesült Államok, a holland parlamentben pedig kétszer annyian támogatják a palesztinokat, mint az izraelieket. Nemzetközi lapszemle.

Szabadkereskedelmi megállapodás kötne Dél-Korea az Oroszország vezette Eurázsiai Gazdasági Unióval – jelentette a dél-koreai Yonhap hírügynökség. Mun Dzsein dél-koreai elnök és Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök egy hete állapodott meg a tárgyalások felgyorsításáról. Dél-Korea az Egyesült Államok mind erősebb nyomása miatt diverzifikálja kereskedelmét. Szöul és Washington 2012-ben kötött szabadkereskedelmi megállapodást, amit Trump elnök a hatalmas amerikai deficit miatt újratárgyalna. Szöul amerikai fegyverek vásárlásával próbál kitérni a szerződés újratárgyalásától.

A brit gazdaság a brexit ellenére is gyorsabban fog növekedni a németnél – idézi Dominic Raab brit igazságügyi kabinetminisztert a Daily Mail honlapján. A tory politikus szerint a brexit lehetőség, és nem lenne szabad hagyni azt, hogy az Európai Unióból áradó pesszimizmus átragadjon hazájára is. A Raab szerint a brit gazdaság a kontinentális európaitól eltérő ciklusokban működik.

Két Jeruzsálemmel kapcsolatos beadványt is elutasított a hágai parlament – olvasható a Jerusalem Post honlapján. A bevándorlásellenes Geert Wilders pártjának beadványa arra szólította volna fel a holland kormányt, hogy Izrael fővárosának ismerje el Jeruzsálemet, ami a 150 tagú képviselőházban mindössze 30 voksot kapott. A Denk nevű hollandiai muszlim párt pedig a palesztin állam elismerésére szólította volna fel a kormányt, ők 64 voksot kaptak. A kormánykoalícióból a liberális baloldali D66 képviselői szavaztak a palesztin állam elismerésére.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!