2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:40

Szigorúbban büntetné az illegális bevándorlást Macron

Hír TV

2018. február 21., szerda 09:52, frissítve: szerda 09:57

A francia elnök ma mutatja be törvényjavaslatát, amely a valódi menekülteket segítené, de a törvénytelen határátlépők helyzetét nehezebbé teszi.

Kemény, de igazságos – ez az elv vezérli Emmanuel Macron bevándorlási reformját. A francia elnök javaslatának célja, hogy megnehezítse az illegális migrációt, de közben a valódi menekültek várakozási idejét lecsökkenti. A szigorítások között szerepel, hogy 45 helyett 90 napig lehet majd őrizetben tartani az illegális határátlépőket, és rövidebb ideig lehet majd menekültstátuszért folyamodni. Az illegális határátlépésért kiszabható maximális büntetést egy év börtönre emelnék. A menedékkérők jogait védő szervezetek tiltakoznak.

A be nem fogadási politika legitimálásának és legalizálásának vagyunk tanúi Franciaországban. Ez már évek óta tart, és komoly következményei vannak sok emberre nézve, akiket sem adminisztratív, sem anyagi eszközökkel nem támogatnak. Ez az új törvény legalizálná ezt az állapotot – véli egy segélyszervezet önkéntese.

A Macron-terv megkönnyítené a kiskorúak menekültstátuszhoz jutását, és megfelezné a menekültkérelmek feldolgozásának idejét.

Az, hogy jobb módszerrel fogadjuk be a migránsokat, nem azt jelenti, hogy kevésbé leszünk szigorúak, vagy hogy naivak leszünk. Ez azt jelenti, hogy megadunk minden lehetőséget a társadalmi integrációra azoknak, akik kérnek, és ehhez joguk van, hogy később vissza tudjanak adni Franciaországnak a munkájukon, az intelligenciájukon, a gyermekeiken keresztül – mondta Edouard Philippe francia miniszterelnök.

Tavaly Franciaországban százezer menekültkérelmet adtak be, ami rekordnak számít, de még így is elmarad a németországi adattól, ahol tavaly 186 ezren folyamodtak menekültstátuszért.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!