2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Politico: Hazánk már előre támadja az európai parlamenti jelentést

Hír TV

2018. január 16., kedd 07:35, frissítve: kedd 08:15

Magyarország már előre támadja a magyar jogállamiság helyzetéről készülő európai parlamenti jelentést. A török elnök szerint Amerika egy terrorhadsereget akar létrehozni Szíriában. Külföldi lapszemle.

Magyarország már előre támadja a magyar jogállamiság helyzetéről készülő európai parlamenti jelentést – írja riportjában a Politico. Az európai lap beszámol Judith Sargentini EP-képviselő múlt heti magyarországi látogatásáról, és arról, hogy jelentése alapján dől majd el, hogy megindítják-e az uniós alapszerződés 7. cikkelye szerinti eljárást. A cikk szerint a Fidesz ügyet csinált a vizitből: a Soros-hálózat emberének nevezte a jelentéstevőt, a készülő jelentést pedig előre politikailag motiváltnak. A jelentés csak a magyar választások után lesz vita tárgya, a választásba való beavatkozás gyanújának elkerülésére, a kormánypárt azonban éppen ebből a vádból akar politikai hasznot húzni – írja a lap.

Provokációnak tartja és elítélte a román külügyminisztérium a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom akcióját, amikor annak tagjai pénteken Mihai Tudose kormányfő kijelentésére válaszul a budapesti román nagykövetség névtábláját székely zászlóval takarták le – írja az erdélyi Krónika. A román kormányfő akasztást emlegetett a székely zászlók kiakasztásával kapcsolatban. A román külügyi tárca a román követségnél történteket a nemzeti jelképek becsmérlésének látta, és fokozott biztonsági intézkedéseket kér a magyar hatóságoktól.

A török elnök szerint Amerika egy terrorhadsereget akar létrehozni Szíriában. Az al-Dzsazíra írása idézi Recep Tayyip Erdogan gondolatait, amely szerint az amerikaik segítségével kurd alakulatok formálódnak a török határtól délre, és félő, hogy ezek a fegyveresek majd alkotójuk, Amerika ellen fordulnak majd. Az amerikai kormányzati forrásokból kiszivárgott jelentések szerint Washington valóban egy 30 ezer fős szíriai határvédelmi alakulatot akar létrehozni szíriai katonákból és kurd ellenállókból. Törökország azonban a kurd fegyvereseket terroristának tartja, akik célja török területek elcsatolása egy létrehozandó kurd államhoz.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!