2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Orbán Viktor még jobban kiterjeszti hatalmát

Hír TV

2018. április 10., kedd 08:38, frissítve: kedd 08:50

Újabb felhatalmazás a Brüsszel elleni harcra. Az európai bevándorlásellenes pártok az EU gyengüléseként üdvözölték Orbán Viktor választási győzelmét.

Az újabb erős választói felhatalmazással élve még jobban kiterjesztheti hatalmát a médiára és a bírósági rendszerre, illetve folytatja kemény uniós politikáját – írja a Politico. A miniszterelnöknek nem lesz szüksége a parlamentben az ellenzékre, bármilyen jogszabályt át tud majd vinni. Az uniós lap szerint Orbán a hívei számára a biztonságot és a nemzeti büszkeséget testesíti meg, míg bírálói számára a kommunizmusból ismert autokrata stílust és nem demokratikus hatalomgyakorlást.

Orbán Viktor újabb felhatalmazást kapott a Brüsszel elleni harcra – olvasható az Euractive cikkében. A bevándorlásellenes kampány újabb alkotmányozó többséget szerzett neki, a jobboldali nacionalista kormányfő a magyar keresztény kultúra megmentőjeként pozicionálta magát, és ez a vidéki szavazóbázis valós meggyőződése róla. Orbán új mandátummal vélhetően minden energiájával a V4-ek megerősítésén fog dolgozni, hogy hatékonyan tudjon fellépni az EU ellen. A lap azt is megjegyzi, hogy az állami propaganda a nyugat-európai migránsválságról jól működött a vidéki területeken, ahol a lakosság főleg az állami médiumokból szerzi információit.

A német belügyminiszter szerint az Európai Uniónak fel kellene hagynia azzal az arroganciával, amellyel Magyarország felé fordul - írja a BBC. A brit közszolgálati csatorna szerint Horst Seehofer és Orbán Viktor szövetségesek abban, hogy a muszlim bevándrolást meg akarják állítani, a keresztény Európát pedig meg akarják védeni. Orbán egy euroszkeptikus, bevándorlásellenes kampánnyal érte el újabb 2/3-os győzelmét, ugyanakkor a fővárosi és a fiatal szavazók körében rosszul teljesített.

Magyarország az európai populisták fáklyája címmel írt elemzést a CNN. A liberális amerikai hírtelevízió emlékeztet: szinte az összes bevándorlóellenes párt nagy örömmel gratulált Orbánnak a választási győzelemhez, hiszen a magyar rendszer modellként szolgál az európai szélsőjobboldali pártok számára. Az orosz és török állami jegyeket is magán viselő magyar illiberális demokrácia követendő példa számukra, de a CNN szerint ennél aggasztóbb, hogy a népszerűség csábítása miatt még konzervatív pártok is ráfanyalodnak, hogy egyes elemeket átvegyenek Orbán politikájából.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!