2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 07:30

Megváltozott Trump bevándorlással kapcsolatos álláspontja

Hír TV

2018. január 18., csütörtök 11:00

Az amerikai elnök már hajlandó lenne rendezni a gyermekként az Egyesült Államokba érkezettek helyzetét, hogy péntekig megszülethessen az a törvény, ami biztosítja, hogy ne álljanak le a közintézmények és -szolgáltatások Amerikában.

„Ha nincs álom, nincs egyezség!” – ezt üzenték a Los Angeles-i tüntetők az amerikai Kongresszusnak, amely azon dolgozik, hogy ne álljanak le forráshiány miatt a közszolgáltatások és -intézmények az Egyesült Államokban. Ehhez péntekig el kell fogadni egy átmeneti költségvetési intézkedést – a Demokrata Párt pedig erre csak akkor hajlandó, ha a törvény rendezi a kiskorúként az USA-ba érkezett illegális bevándorlók helyzetét.

„Azt üzenjük Washingtonnak, mindkét pártnak, de főleg a republikánusoknak és Donald Trumpnak, hogy cselekedjenek helyesen. A republikánusok uralják a Kongresszus mindkét házát és a Fehér Házat is. Ha akarják, meg tudják szavazni az 'álmodozókról' szóló törvényt péntekig” – fogalmazott Justino Mora, a DACA rendelet által védett bevándorló.

Álmodozóknak azokat az illegális bevándorlókat nevezik, akik még gyermekként érkeztek az Egyesült Államokba, és akiket egy Barack Obama által hozott elnöki rendelet véd a kitoloncolástól. Ők mintegy 700 ezren vannak; és egyre inkább úgy tűnik, a bevándorlóellenes kirohanásairól hírhedt Trump elnök velük kapcsolatban hajlandó a kompromisszumra.

„Máshogy lát már bizonyos dolgokat. Egyértelműen megváltozott az álláspontja a fiatal bevándorlókkal kapcsolatban is” – mondta John Kelly, az amerikai elnök kabinetfőnöke.

Kabinetfőnöke szerint Donald Trump kész megállapodni a demokratákkal az álmodozókról, cserébe viszont azt kéri, hogy több pénz jusson a szövetségi költségvetésből a határvédelemre, különös tekintettel Mexikóra, ahonnan a kiskorú bevándorlók többsége is érkezett.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!