2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Még napokat kell várniuk az amerikaiaknak az enyhülésre

Hír TV

2018. január 7., vasárnap 10:48, frissítve: vasárnap 11:11

Csaknem négyezer járatot kellett törölni az Egyesült Államokban a napok óta tartó extrém hideg és a jeges szél miatt. A szokatlanul hideg télben csaknem húszan haltak meg. Enyhülést a jövő hét közepére várnak.

Az erős szél miatt óráról órára változik a hó mennyisége, szinte lehetetlen eltakarítani, pedig a városvezetés utasítást adott, ellenkező esetben ötvendolláros büntetést vet ki.

A folyamatos szél miatt a hőérzet –28 és –40 Celsius-fok is lehet.

Arra kérjük az embereket, hogy ahelyett, hogy kimennének lapátolni, maradjanak bent, ameddig csak lehet. Ha pedig kimennek, akkor nagyon öltözzenek fel – mondta Boston polgármestere, Marty Walsh.

A washingtoni Dulles reptéren repülőgépek várják a felszállást. A terminálon teljes a káosz és a zavarodottság.

Hiába szállt le órák óta az Aerolíneas argentin légitársaság egyik gépe, a pilóta nem engedte ki az utasokat hét órán keresztül a zsúfolt terminálba. New Yorkban viszont már kezd helyreállni az élet a JFK repülőtéren. A járattörlések miatt korábban is káosz alakult ki. Vannak, akik már csütörtök óta a reptéren élnek.

Százmillió ember életét keseríti meg a hétvégén a téli ítéletidő az Egyesült Államok északkeleti partvidékén, ahol a hóviharoknak és a sarkvidéki hidegnek húsz halálos áldozata volt a napokban, és ahol a légi közlekedés időlegesen megbénult. A meteorológiai előrejelzések szerint további sűrű havazás várható, hétfőre virradóra viharos szélre lehet számítani elsősorban Chicagóban, Clevelandben, New Yorkban és Atlantában.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!