2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

„Kémelhárítókat küldtek Orbánék a Soros-hálózatra”

Hír TV

2017. október 30., hétfő 10:06, frissítve: hétfő 11:21

Oroszország kedvében is jár a magyar kormány, amikor az ukrán nyelvtörvény miatt fenyegetőzik – írja a Sputnik. Soros György már az ellenséges országok kémjeinél is fontosabb ellenség a Fidesznek – olvasható a Financial Timesban. Külföldi lapszemle.

A kémelhárítókat küldte Orbán Viktor az elképzelt Soros-hálózatra – írja a Financial Times. Megjegyzik, hogy a kormány hónapok óta próbál fellépni a civil szervezetek ellen, amelyek egyfajta ellenzéket jelentenek, ellentétben a töredezett baloldallal. A kémelhárítást azért kényelmes bevetni, mert ők újságírók, civilek, diplomaták, akár uniós tisztségviselők ellen is nyomozhatnak, mindenféle vád nélkül. Emberi jogi szempontból ez újabb aggály az Orbán-kormánnyal szemben, fogalmaz a cikk szerzője.

A politikának is köze van ahhoz, hogy egész Európában a magyarok használják a legaktívabban a közösségi oldalakat. Az OZY nevű oldal elemzése szerint egyrészt a populista kormánnyal szembeni ellenállás szervezésében fontosak a közösségi oldalak, illetve a közösségi finanszírozás, másrészt statisztikai szempontból ugyanilyen fontos, hogy sokan azért menekülnek az internetre, hogy a valódi világ problémáival ne kelljen szembesülniük.

Az orosz érdekeknek is megfelel, hogy a magyar kormány akadályozza Ukrajna NATO-tagságát a nyelvtörvényre hivatkozva, írja a Sputnik. Az orosz állami propagandaoldal írása emlékezetet, hogy a nyelvtörvényt elsősorban a kelet-ukrajnai oroszok ellen hozták, akik évtizedek óta oroszul beszélnek. Ezzel viszont a százötvenezer magyar is rosszul járt, a magyar kormány ezért blokkolja a NATO-tagságot, amit korábban teljes mellszélességgel támogatott.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!