2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Amerika magyar grófja 03:00

Gyermekbarát menekültzónát létesítenek

2015. augusztus 27., csütörtök 18:40, frissítve: csütörtök 19:27

Folyamatosan érkeznek a migránsok Görögországba. A kormány komppal szállíttatja őket a szigetekről Athénba. Közben az ENSZ gyermekalapja közölte, hogy gyermekbarát zónát létesít a görög–macedón határ közelében a kiskorú háborús menekültek megsegítésére.

Menekültekkel teli komp érkezik az athéni kikötőbe. A 2500 férőhelyes hajó tíz napon belül hatodszor teszi meg az utat a görög szigetek és a főváros között. A görög kormány azért indította a kompjáratot, mert a leszboszi és koszi hatóságok képtelenek kezelni a migránshullámot. „Hat napot töltöttem Leszboszban, nagyon nehéz volt, minden tiszta kosz, nincs ellátás” – mondta egy szíriai menekült.

A menedékkérők Athénból Thesszalonikibe mennek, onnan Macedónián, Szerbián és Magyarországon keresztül próbálnak eljutni Nyugat- és Észak-Európába. A német kormány közölte, hogy az összes szíriai migránsnak megadja a menekültstátuszt. A szintén háború elől menekülő afgánok is szeretnének hasonló elbánást. „Nagyon fontos számunkra, hogy befogadjanak, hiszen most a bombázások elől menekülünk, ahonnan jövünk, ott nincs béke” – mondta egy afgán menekült.


Közben a veszélyesebb, földközi-tengeri útvonalon is folyamatosan érkeznek a migránsok Európába. Az olasz parti őrség tegnap 50 halottat talált egy több mint 400 bevándorlót szállító csempészhajón. Idén már több mint kétezer áldozata van a földközi-tengeri migránshullámnak.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!