2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Pszichiátrián is kezelt német állampolgár gázolt Münsterben

Hír TV

2018. április 7., szombat 17:23, frissítve: szombat 22:15

Ketten meghaltak és harmincan megsérültek, amikor egy vendéglátóhely teraszára hajtott egy furgon a németországi Münsterben. Az elkövető végül öngyilkos lett. A férfi német állampolgár, az esetnek pedig nincs köze a terrorizmushoz. Ennek ellenére a magyar kormánymédia egész este terrortámadásként számolt be az esetről.

Az Észak-Rajna-Vesztfália tartományban található Münsterben történt a tragédia. Egy furgon hajtott egy étterem teraszára, az ott ülő embereket elsodorva. A rendőrség szerint halálos áldozatok is voltak, többen súlyosan megsérültek. A kisteherautó sofőrje is meghalt, a beszámolók szerint ő a helyszínen öngyilkos lett.

A rendőrség végül megállapította, hogy az elkövetőnek nem volt tettestársa. A helyiek az eset után a biztonságuk miatt aggódnak. „Azt mondanám, hogy amikor ilyet tapasztal az ember egy ilyen kis helyen, mint Münster vagy kisebben, én biztos nem mennék ki, nem érezném biztonságban magam a kávézókban már” – fogalmazott egy helyi lakos.

Német lapértesülések szerint egy pszichés gondokkal küszködő, német állampolgárságú férfi, Jens R. ült a volán mögött. Azt, hogy az elkövető nem migráns volt, az észak-rajna-vesztfáliai belügyminiszter is megerősítette. „Az elkövető, aki délután háromkor a tömegbe hajtott, német állampolgár volt, és nem menekült, ahogy az sok helyen megjelent. A részleteket még vizsgálják. Pontosan ezért nem lehet még megállapítani, hogy mi volt a motiváció. Semmi nem mutatja azt, hogy iszlamista hátterű lenne a cselekmény, de még várjuk a részleteket” – közölte Herbert Reul.

A rendőrség azóta házkutatást tartott a férfi lakásában, ott sem talált terrorizmusra utaló jelet.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!