2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Az EP elnökénél is kiverte a biztosítékot a Soros-konzultáció

Hír TV

2017. november 8., szerda 22:13, frissítve: szerda 22:47

Antonio Tajani ugyanannak a pártcsaládnak a tagja, mint a fideszes politikusok, azonban úgy véli: itt az idő, hogy személyesen egyeztessen a nemzeti konzultáció kérdéseiről Orbán Viktorral, és berendelte a brüsszeli magyar nagykövetet is.

Az Európai Parlament legfelső fórumán, az elnökséget és a frakciók vezetőit tömörítő Elnökök Értekezletén kerül szóba a magyar kormány által indított nemzeti konzultáció. A kormánypropagandában Soros-tervként emlegetett politikai akcióra a liberálisok frakcióvezetője hívta fel a figyelmet. Guy Verhofstadt a Twitteren azt írta, sokkolta a konzultáció populista, migráns- és Soros-ellenes hangvétele.

Az Európai Parlament elnöke a felvetés nyomán azt mondta, telefonon beszélni fog az EU-hoz akkreditált magyar nagykövetség vezetőjével, jövő héten pedig, az unió szociális csúcstalálkozóján, Göteborgban Orbán Viktorral személyesen is egyeztet.

Közben Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára azt mondta a távirati irodának, ha Guy Verhofstadtnak valóban számítanának a demokratikus értékek, akkor ő is megkérdezné az európai embereket arról, hogy mit gondolnak az illegális bevándorlásról és a betelepítési tervekről.

Az Európai Parlament egyébként – többek között a liberálisok támogatásával – az elmúlt időszakban számos jogszabályt fogadott el az illegális bevándorlás megakadályozására, betelepítési tervekről azonban nem volt szó. Ehelyett a menekültügyi rendszer reformját tárgyalják, amelynek célja, hogy az EU külső határait védő országoknak, például Magyarországnak nyújtson segítséget rendkívüli helyzetekben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!